"Jag ångrar att jag adopterade min dotter. Det är mitt livs största misstag"

av sofia

02 Februari 2024

"Jag ångrar att jag adopterade min dotter. Det är mitt livs största misstag"
Advertisement

Barn är glädje, liv, ett stort mål uppnått av två personer som vill bli föräldrar mer än något annat i världen. Att vilja skaffa barn är helt naturligt, men det är inte alltid lätt. Det finns par som kämpar mycket för att få ett barn och tvingas vända sig till många specialister för att kunna nå sitt mål.

Annars kan man välja adoption, men det är inte alltid rätt val för alla. Varför? I historien vi nu ska berätta kommer ni att få ett bra svar på den frågan.

Advertisement

Adoptionen

Adoptionen

Courtney Carmody/Flickr - Not the actual photo

Det finns många olika situationer som kan uppstå och alla människor är inte lika, inte ens när man blir gravid. Det finns flera par som stöter på många svårigheter i detta avseende och inte kan få ban utan att tillgripa medicinsk hjälp. Även i dessa fall är det dock inte givet att du kommer att kunna förverkliga din dröm. Vad kan man då göra i dessa fall? Det är här adoption kommer in i bilden, vilket inte nödvändigtvis behöver vara sista utvägen, utan ibland även det första valet man gör.

Att ge en andra chans i livet till ett barn som hamnat i en komplicerad och speciell situation är att utföra en underbar handling av välvilja, att erbjuda hjälp och total kärlek till en annan människa, vilket vittnar om en ren själ och djup känslighet.

Adoption är dock något som måste utvärderas ordentligt och innan man fattar ett beslut är det viktigt att vara helt säker på att man vill ha ett barn och framför allt att man vill skaffa det på det här sättet. Om du inte är övertygad riskerar du faktiskt att försätta både dig själv och barnet i en mycket svår situation.

Advertisement

Beslutet att adoptera

Beslutet att adoptera

Ron Lach/Pexels - Not the actual photo

En adoptivmamma delade sin historia på nätet och erkände att hon faktiskt ångrade sitt val att adoptera sin dotter.

"För länge sedan fick vi veta att vi skulle ha svårt att bli gravida - skriver kvinnan i inlägget - så vi inledde provrörsbefruktning och lyckades få vårt första barn. Några år senare ville vi ha ett andra, men vi ville inte gå igenom samma process igen, eller spendera alla de pengarna. Så vi bestämde oss för att adoptera en vacker liten flicka vars föräldrar var för unga för att kunna ta hand om henne. Jag har alltid älskat henne väldigt mycket - fortsatte kvinnan - men jag har aldrig känt att hon verkligen var helt och hållet min. Jag känner mig som att jag passar någon annans bebis."

En mycket jobbig känsla som levde kvar dag efter dag fram till det tredje barnets ankomst. Otroligt nog fick paret detta barn på naturlig väg och utan någon form av assistans.

"Jag skulle vilja göra det ogjort"

"Jag skulle vilja göra det ogjort"

RDNE Stock project/Pexels - Not the actual photo

När hennes adoptivdotter var 11 år blev kvinnan gravid och började få väldigt negativa känslor mot den lilla flickan. "Jag sa till mig själv att om jag bara hade väntat, skulle jag inte ha adopterat henne och bara haft min biologiska dotter - fortsatte hon att skriva - Jag låter hemsk, jag vet, men att adoptera henne var ett allvarligt misstag och om jag kunde skulle jag vilja vrida tillbaka klockan”.

Hårda ord att tänka och även att "bekänna" för någon annan, vilket många dock har förstått. Användarna föreslog att hon skulle vända sig till en psykolog för att bearbeta sina känslor och rådde henne att aldrig nämna dessa känslor för flickan för att undvika att skapa allvarliga trauman. Som tur är har den numera 15-åriga flickan tydligen ett utmärkt förhållande med sin adoptivpappa som till skillnad från sin fru inte anser att de tre barnen är olika på något sätt, även om inte alla är biologiska.

Situationen är förstås inte den enklaste, men med lite hjälp utifrån skulle denna mamma också kunna stärka sitt band med sin adoptivdotter. Vad skulle du känna för att säga till henne och ge henne som råd?

Advertisement