Ett bråk bryter ut mellan två systrar efter det att den ena systern haft vita kläder på den andra systerns bröllop

av sofia

16 Februari 2024

Ett bråk bryter ut mellan två systrar efter det att den ena systern haft vita kläder på den andra systerns bröllop
Advertisement

Bröllop är en källa till glädje såväl som meningsskiljaktigheter. Det är inte ovanligt att en lycklig händelse ger upphov till konflikt och till och med leder till en splittring mellan två personer som tidigare stod varandra mycket nära. Vi syftar dock inte på en man och hustru och hur deras trasiga förhållande kan göra att de bestämmer sig för att skilja sig.

De djupaste "såren" är de som uppstår på grund av ett bråk med någon som har stått oss väldigt nära i princip hela livet, till exempel en familjemedlem som vi är nära släkt med. I denna berättelse sattes relationen mellan två systrar på prov och det som gav upphov till den allvarliga konflikten var... ett vitt plagg.

via Reddit

Advertisement

Den yngre systerns version och begäran om hjälp

Den yngre systerns version och begäran om hjälp

Tracy Truhan/Unsplash

Alla länder har olika traditioner och inte alla kulturer delar samma tankar om till exempel vanor och seder. Det är dock allmänt känt att det inte är att rekommendera – det anses till och med vara olämpligt – att bära en vit klänning på ett bröllop.

Faktum är att denna färg är reserverad för bruden. Framför allt bland de andra närvarande kvinnorna måste hon stå i centrum för uppmärksamheten och det ska inte råda någon tvekan om att det är hennes stora dag. Det är även vanligt att det blivande bröllopsparet har någon speciell begäran skriven på inbjudningskortet för att hjälpa alla gäster att klä sig på det mest lämpliga sättet, den berömda "klädkoden".

Även i det här fallet hade bruden en tanke om hur hon ville att gästerna skulle se ut på hennes speciella dag: "Formella kläder för män, inga vita klänningar för kvinnor", stod det tydligt på bröllopsinbjudan.

Huvudpersonen i denna berättelse, brudens 27-åriga yngre syster fick stark kritik från sin syster på grund av det hon valde att bära den ödesdigra dagen...

Advertisement

Användarna på Reddits åsikter

Användarna på Reddits åsikter

Freepik

Faktum är att hennes äldre syster, 32 år gammal, blev rasande på henne efter att ha märkt att hon bar vitt. "Jag tyckte ärligt talat inte att det var något fel med min look, jag hade en vit skjorta och svarta byxor", sa den yngre systern.

"Jag var inte alls uppseendeväckande, jag stack inte ut bland någon av de andra gästerna, jag stal verkligen inte showen från min syster som hon anklagade mig för. Hon hade en mycket vacker klänning på sig. Ärligt talat var jag klädd som de flesta männen var eftersom de flesta av dem hade en vit skjorta och svarta byxor. Den enda skillnaden är att de hade en kavaj.", tillade den förvirrade tjejen. Så hon frågade forumanvändarna om deras åsikt eftersom hon ville förstå om hennes val av kläder faktiskt kunde anses vara olämpligt.

"Jag tror inte att en kvinna klädd som en servitris (med en enkel skjorta och svarta byxor, menar jag) kan stjäla showen från en uppklädd brud. Jag tror att din syster blev arg på dig för att du struntade i hennes instruktioner. Du blev ombedd att klä dig formellt och för en kvinna var kläderna du bar inte tillräckligt formella. Med enkla ord blev hon förmodliten besviken eftersom du inte bar en snygg klänning som det förväntas av en tjej vid dessa tillfällen.", skrev en användare. Många höll med personen som skrivit denna kommentar.

"Du kunde åtminstone ha haft en kostym eller en damsmoking - skjorta och byxor är något jag skulle ha på mig på jobbet och inte på ett bröllop", påpekade en annan användare. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement