Bruden har en livlig diskussion med sin svägerska: "Dina barn är inte heller bjudna på bröllopet"

av sofia

18 Januari 2024

Bruden har en livlig diskussion med sin svägerska: "Dina barn är inte heller bjudna på bröllopet"
Advertisement

När man gifter sig är det viktigt att man får bestämma vilka regler man vill ha på sitt bröllop även om inte alla andra är överens och vissa kanske till och med anser dem vara problematiska. Av denna anledning kan en del problematiska situationer uppstå, även bland familjemedlemmar...

Detta är exakt vad som hände med huvudpersonen i denna berättelse som hade ett mycket specifikt villkor som hon inte ville kompromissa på, men hennes svägerska bad henne göra ett undantag och anklagade henne sedan för att vara både orättvis och hjärtlös.

via Reddit

Advertisement

Brudens version av bråket

Brudens version av bråket

prostooleh/Freepik - Not the actual photo

Det är den 28-åriga kvinnan som är huvudpersonen i den här historien som personligen vände sig till ett välkänt forum för att få förslag på hur hon skulle hantera sitt "familjedrama".

Hon och hennes man var helt överens om att det inte skulle finnas några barn på deras bröllop. Inga bebisar, barn eller tonåringar, utan endast vuxna. "Jag vill inte att min speciella dag ska förstöras av barn som skriker, springer fram och tillbaka, osv.", skrev den blivande bruden.

Hon hade klargjort denna regel genom att specificera den på inbjudningskorten. Ingen hade motsatt sig detta förutom hennes svägerska som hade kontaktat kvinnan och bett henne göra ett undantag för hennes 4 barn eftersom hon inte ville skiljas från dem. "Jag förstår vad hon menar, men jag har inte för avsikt att ändra mig. Jag vill att allt ska gå smidigt och jag tycker inte att det verkar vara en så stor grej att lämna bort dina barn till en pålitlig person för en dag", tillägger kvinnan i sitt inlägg. Men det faktum att hon vägrade ändra sig gav upphov till konflikt inom familjen.

Advertisement

Användarnas åsikter

Användarnas åsikter

Wirestock/Freepik

"Till slut blev hon alldeles galen och tog ut sin ilska på mig. Hon kallade mig hjärtlös för att jag inte ville ha några barn med och det slutade med att hela min familj och hela min mans familj involverades", fortsatte 28-åringen.

Familjerna hade blandade åsikter och det fanns de som mycket väl förstod hennes önskan om lugn och ro samt de som istället tyckte att det var orättvist att utesluta alla barn. Det dröjde inte länge förrän användarnas kommentarer kom med råd och åsikter till den blivande bruden.

"Ditt bröllop, dina regler, för mig är det en självklarhet. Om din svägerska inte är överens kan hon stanna hemma med sina barn, men hon bör inte lägga sig i era beslut.", skrev en användare, "Jag har sett bröllop där barnen sprang runt överallt och lämnade sina kläder slängda runt omkring sig så jag tycker att du gör rätt i att hålla fast vid din övertygelse, lita på mig!", utbrast ännu en, "Frågan är enkel: du är fri att sätta upp dina regler och dina gäster har friheten att kunna välja om de vill delta på ditt bröllop eller inte. Så om du är okej med att förlora gäster för att du inte tillåter barn är det liksom inte ett problem", skrev någon. Vad tycker du om det här?

Advertisement