Den här killen bråkar med sin mamma: "Jag tänker inte hjälpa till med hushållsarbetet för det är kvinnans jobb"

av sofia

28 December 2023

Den här killen bråkar med sin mamma: "Jag tänker inte hjälpa till med hushållsarbetet för det är kvinnans jobb"
Advertisement

Konflikter inom familjen är mycket vanligare än man skulle kunna tro, ibland rör det sig om små missförstånd, men ibland tvingas man hantera svåra meningsskiljaktigheter som gör att man oundvikligen hamnar i bråk...

Detta är exakt vad som hände med familjen i denna berättelse efter några livliga diskussioner om plikter och ansvar hemma. Sonen gick emot sin mamma och skrev sedan ett inlägg på nätet för att få råd om sin komplicerade situation hemma.

via Reddit

Advertisement

Konflikten mellan kvinnan och hennes son

Konflikten mellan kvinnan och hennes son

Freepik - Not the actual photo

Killen vände sig till ett välkänt forum för att berätta sin historia.

Hans familj är en "traditionalistisk" familj, berättar han och hans mamma är övertygad om att en bra partner till en man alltid bör ta hand om huset och utföra alla hushållssysslor på egen hand. Men han är inte överens och hjälper ofta sin flickvän som han snart ska gifta sig med: "För att ha råd att gifta oss var vi tvungna att flytta in hos mina föräldrar ett tag för att spara ihop lite pengar. Vi hade inte längre råd att betala hyra", berättar killen.

Dessutom har killen en äldre syster som tyvärr är på väg att skilja sig från sin man just på grund av att han inte lyfter ett finger hemma: "Hennes man kommer hem efter jobbet, sätter sig ner och spelar bara hela dagen och förväntar sig att min syster ska göra allt åt honom", Detta skulle tydligen ha lett till att systern begärde skilsmässa, tillade han.

Som om det inte vore nog kallar killens mamma både hans flickvän för lat när hon ser henne få hjälp av honom i huset, samt hans storasyster eftersom det enligt henne är deras jobb som kvinnor att ta hand om sina män. Ändå tvekar hon inte med att be sin son om hjälp med hushållssysslorna nu när han har flyttat in hos henne igen: "Jag har ingen avsikt att hjälpa dig mamma, jag följer din lära", svarade sonen.

Advertisement

Kommentarerna från andra användare

Kommentarerna från andra användare

Freepik - Not the actual photo

"Du påstod alltid att din dotter och min flickvän var lata människor för att de bad om hjälp hemma och nu förväntar du dig hjälp av mig? Har du inte alltid sagt till mig att kvinnor är ansvariga för att sköra hushållssysslorna?", tillade han.

Killen förklarade tydligt att han till en början hjälpte till i hemmet, men att hans mamma inte gjort annat än att kritisera honom så eftersom han till slut tröttnade på detta bestämde han sig för att använda mammans egna ord emot henne. Han fortsätter att försvara sin syster och hjälpa sin framtida fru, men vägrar hjälpa sin mamma när hon ber honom om något. Kvinnan, som blev rasande talade om för hela familjen att hon hade en otacksam son och nu frågar killen andra användare om han hade gjort rätt i att använda hennes ord emot henne.

"Så låt mig förstå vad det är du säger: din mamma vill ha hjälp i huset, men din syster och flickvän får inte be om det? Säg till henne att hon borde inse att vi lever på 2000-talet", skrev en användare, "Jag är övertygad om att din mamma bara är avundsjuk på relationen du har med din flickvän. Under flera år måste de ha försökt övertyga henne om att det var normalt att inte få hjälp hemma av en man och nu gör det ont att få reda på sanningen", kommenterade en annan. Vad tycker du om det här?

Advertisement