En farmor lämnar allt till sitt barnbarn och gör sonen som övergivit henne arvlös, men han kräver att få sin del

av sofia

01 Januari 2024

En farmor lämnar allt till sitt barnbarn och gör sonen som övergivit henne arvlös, men han kräver att få sin del
Advertisement

Frågor som rör arv tenderar ofta att bli orsak till familjekonflikter. En ung kvinna hamnade i en knepig situation just när det gällde en avliden släkting och bad om ett utlåtande från andra människor efter att ha delat sin historia på ett välkänt forum på nätet. Låt oss ta en närmare titt på hennes historia.

Advertisement

Han hade inte hälsat på sin mamma på länge, men ville ändå ha sin del av arvet

Han hade inte hälsat på sin mamma på länge, men ville ändå ha sin del av arvet

Pixabay

Att förlora någon man älskar är en mycket smärtsam upplevelse, men i vissa fall förvärrar familjekonflikter relaterade till arvsfördelningen saken. Det var just denna omständighet som den unga kvinnan som är dagens huvudperson tvingades ta itu med och vände sig till forumet Reddit för att dela sin historia. Efter det att hennes farmor avlidit, som stått henne mycket nära och finansierat hennes utbildning, förklarade användaren i ett inlägg som senare raderades att hon hade fått ett hus i arv och 200 000 dollar. Ett mycket generöst arv, som hon var den enda förmånstagaren av.

Den äldre kvinnan, efter att ha blivit allvarligt sjuk, skrevs in på ett äldreboende när hennes hälsotillstånd snabbt förvärrades. Fram till slutet hade hon dock sällskap av sitt barnbarn och hennes mamma, som aldrig övergav henne. Tvärtemot vad hennes pappa hade gjort, förklarar kvinnan och tillade att när hon bara var 13 år gammal hade mannen övergett familjen för en annan kvinna som var gravid med hans barn. När det kom fram att han varit otrogen sa hennes pappa att han ville flytta ut och lämnade dem ensamma i ett land dit de nyligen hade flyttat av arbetsskäl. Den enda personen som kunde hjälpa dem var alltså dotterns farmor, som alltid hade älskat och försvarat dem och som var mycket upprörd över sin sons beteende.

Däremot hade mannen slutat träffa sin egen mamma, som istället hade tagits om hand med tiden av sin svärdotter och sitt barnbarn. När den gamla kvinnan kände att tiden hon hade till sitt förfogande höll på att ta slut bad hon sitt barnbarn att ringa sin pappa för att få träffa honom en sista gång.

Advertisement

Kvinnan vet inte om hon ska dela arvet med sin pappa eller inte och så här tycker människor på nätet om hennes dilemma

Kvinnan vet inte om hon ska dela arvet med sin pappa eller inte och så här tycker människor på nätet om hennes dilemma

Pexels

Mannen hade bara besökt sin mamma ett par gånger innan det ögonblicket, men tog chansen att säga adjö till sin mamma en sista gång. Vid den tidpunkten var hans dotter, som är författaren till inlägget, också på sjukhuset, men han verkade likgiltig när han såg detta. Det var först senare som han reagerade efter att ha fått reda på att det var hans dotter som skulle bli den enda som fick ärva något. Kvinnan hade i sitt testamente också angett hur mycket sonen skulle få ärva vilket hade gjort honom väldigt besviken då det rörde sig om exakt en dollar.

Vid den tidpunkten började hennes pappa överösa henne med telefonsamtal, förklara att han var den legitima arvingen och göra anspråk på sin avlidna mammas tillgångar. "Han blev rasande och krävde att jag skulle ge honom 'hans hus och hans pengar'." Inte nog med det för även pappans nya fru ingrep i ärendet och skrev offentligt på sociala medier att kvinnan hade manipulerat sin farmor för att roffa åt sig hela arvet. Men mannen bestämde sig sedan för att be om ursäkt och förklarade att hans reaktion enbart berodde på stress eftersom hans mammas tillgångar faktiskt kunde ha hjälpt honom att betala av sina skulder och betala för sin sons college. Vid det här laget förklarade dottern att hon hade djupa skuldkänslor och undrade om hon borde ha gett honom en del av arvet.

Enligt användarna symboliserar det faktum att farmorn lämnat en enda dollar till sin son en tydlig önskan om att göra honom arvlös och därför bör kvinnan inte på något sätt dela arvet med honom. Vad skulle du råda henne till att göra? Hur skulle du ha betett dig om du varit i hennes situation?

Advertisement