Hon får reda på att hennes pojkvän bara tvättar sina lakan två gånger om året: "Jag känner mig äcklad

av sofia

02 December 2023

Hon får reda på att hennes pojkvän bara tvättar sina lakan två gånger om året: "Jag känner mig äcklad
Advertisement

Hur ofta byter du lakan och tvättar dem? Alla har sina egna vanor, men i allmänhet, låter man det inte gå alltför många veckor mellan en tvätt och en annan. På samma sätt som det är en god vana att byta pyjamas ofta, så är det samma sak med sängkläderna. Men är vi säkra på att alla är villiga att lägga samma mängd tid och energi på denna hushållssyssla?

Svaret är tydligen inte självklart, eftersom flera personer, särskilt en, huvudpersonen i den här historien, kan vittna om att det tydligen inte är så självklart att alla prioriterar detta.

En lite ovanlig tvättrutin...

En lite ovanlig tvättrutin...

Pexels - Not the actual photo

Anna är en australiensisk kvinna som ville dela sin historia på webben. Förfärad över vad hon hade upptäckt kunde hon inte hålla det inom sig och på något sätt var hon tvungen att dela sina tankar med andra människor. Av det som framkommer av hennes ord verkar det som att hon och hennes numera ex-pojkvän avslutade sitt förhållande på grund av mannens vanor som hon – och kanske de flesta andra människor – inte delade. Det var framförallt en sak som hon reagerade väldigt kraftigt på.

Att bo ihop lyfter som bekant fram de bästa och sämsta sidorna hos människor, vi lär känna varandra för dem vi verkligen är och på något sätt visar vi oss utan filter för vår partner på gott och ont. Detta är precis vad som hände med Anna och hennes pojkvän Jacob. Synd bara att det i deras fall inte ledde till något bra.

"En dag var jag hemma hos honom och jag skickade ett meddelande till honom och frågade honom om jag kunde tvätta lakanen - sa kvinnan - han frågade mig varför jag ville göra det, med tanke på att de redan hade bytts föregående vecka. Jag svarade att de var smutsiga, men han blev arg och påstod att jag bara ville belasta honom med mer hushållsarbete."

Advertisement

Hon kände att detta sa ganska mycket om honom...

Hon kände att detta sa ganska mycket om honom...

Daniel Foster/Flickr - Not the actual photo

Sedan upptäckte hon så småningom att mannen brukade byta och tvätta sina sängkläder bara två gånger om året. En upptäckt som Anna definierade som äcklig och som tillsammans med andra varningssignaler fick henne att bestämma sig för att avsluta förhållandet.

Användarna som läste hennes historia sa att de höll med henne helt och garanterade att de i hennes ställe skulle ha betett sig på samma sätt.

Det går trots allt bra att ha olika vanor och "dra ut på tiden" lite mellan en tvätt och en annan om man kanske till exempel vädrar dem ofta, men en gång var sjätte månad är överdrivet lång tid att vänta för ett lakanbyte. För att inte tala om att det säger ganska mycket om en människas renlighet rent generellt. Håller du inte med?

Advertisement