En äldre sjuksköterska fyller 100 år och är en av dem som arbetade under andra världskriget

av sofia

29 November 2023

En äldre sjuksköterska fyller 100 år och är en av dem som arbetade under andra världskriget
Advertisement

Det kommer ett ögonblick i livet när du tänker tillbaka på det förflutna, när du sammanfattar vad som har gjorts och hur ditt liv har sett ut. Det är stunder då det är trevligt att minnas och återuppleva mer eller mindre positiva episoder, i medvetenheten om att ha njutit av dem med alla sina sinnen eller att ha övervunnit dem med styrka och mod. Men när är det normalt att göra en sådan tillbakablick?

Kvinnan vi vill prata med dig om tittade på hela sitt liv i det ögonblick då hon nådde en mycket viktig milstolpe åldersmässigt. Låt oss ta en närmare titt på hennes historia.

Advertisement

Från andra världskriget till att bli 100 år gammal

Från andra världskriget till att bli 100 år gammal

WDRB News - Official/Youtube screenshot

Doktor Bennie Fleming är en äldre amerikansk kvinna som hade turen att kunna fira en mycket viktig milstolpe i sitt liv: sin 100-årsdag. Detta är en avgörande fas för varje person, som hon nådde med ett leende på läpparna, trots att hennes existens inte alltid har varit en dans på rosor.

När hon pratar om och minns det förflutna fokuserar den äldre kvinnan främst på två episoder: hennes arbete som sjuksköterska under andra världskriget och när hon träffade sin älskade man, som ägde rum just under den svåra perioden. Men trots allt kan livet, som vi väl vet, tillåta oss att uppleva unika ögonblick även när vi minst anar det och för henne verkar det som att det var precis så.

Läkaren började tjänstgöra år 1940: "Det var en viktig erfarenhet och också anledningen till att jag aldrig berättade särskilt mycket om mitt arbete" - förklarar hon. När hon flyttade från ett fort till ett annat, inför förödande scener som präglade hennes liv, kom kvinnan slutligen till Arizona och något hände där.

Advertisement

Viktiga stunder i hennes liv

Viktiga stunder i hennes liv

WDRB News - Official/Youtube screenshot

När hon väl förflyttades hade hon i själva verket turen att träffa löjtnanten och läkaren Theodore Fleming som fortfarande var i krigstjänst, och som snart skulle bli mannen som hon skulle gifta sig med och bilda familj med. Ett möte som förändrade deras liv och, även om det skedde under en mycket svår period i historien, gav dem många oförglömliga och unika år tillsammans.

Under tiden slutade hon aldrig att arbeta och fortsatte att praktisera på olika sjukhus och blev också lärare vid Rhode Island School of Nursing. Ett arbete som varade i 40 år, tills hon gick i pension vid 71-års ålder.

"Jag har alltid varit passionerad för relationer med unga människor - berättar hon - det var därför jag började. Jag ville hjälpa dem, följa dem under deras utbildning". Ett mycket vackert och viktigt arbete.

Vad är hemligheten bakom hennes långa liv?

Men tiden går för alla vare sig man vill eller inte och därför även för henne, men ungdom är inte bara en fråga om ålder. Trots att hon var full av kraft och passion för sitt yrke gick kvinnan i pension, men slutade aldrig för ett ögonblick. Hon fortsatte att odla sina intressen, att promenera varje dag och att drömma om att lyckas få många fler önskningar att gå i uppfyllelse. "Lyckligtvis har jag inga större hälsoproblem - säger hon - några små svårigheter, men inget överdrivet" så varför skulle hon ge upp?

Många ställer sig självklart en fråga: vad är din hemlighet för att leva ett så långt liv? Kvinnan har ingen specifik formel, men i sin berättelse säger hon bara hur grundläggande det är att se på livet med positivitet, att inte ge upp inför hinder och framför allt att försöka hjälpa andra när det är möjligt.

En lärdom, ett råd och ett livsval som fungerade för henne och som följde henne tills hon nådde milstolpen 100 år. Allt vi kan göra är att tacka henne för att hon delar med sig och hoppas att hon kommer att fortsätta få njuta av dessa stunder till fullo, i sällskap med de människor hon älskar.

Advertisement