8 personer bor på en tvåvåningsbuss som förvandlats till ett hus

av sofia

24 November 2023

8 personer bor på en tvåvåningsbuss som förvandlats till ett hus
Advertisement

Hur många av oss har drömt om att packa ihop allt man har och flytta någon annanstans? Att byta hus, stad eller till och med land? Förmodligen många. Sedan finns det de som har mer originella idéer och väljer att göra sitt hem till det ideala transportmedlet för att fly från vardagens verklighet. Som exempelvis vad? Enkelt, med ett hus på hjul!

Huvudpersonen i denna berättelse har faktiskt bestämt sig för att resa kontinuerligt och alltid ta med sig sin familj och sitt hem genom att förvandla en dubbeldäckare till ett riktigt palats möblerat och utrustat med alla typer av önskvärd komfort!

Dane Eyerlys dröm

Dane Eyerlys dröm

Tiny Home Tours/Youtube

Hans namn är Dane Eyerly och han är en mjukvaruutvecklare, som har bestämt sig för att leva ett mycket speciellt liv och han har inte gjort det ensam. Med honom i hans extraordinära hem är också hans fru och deras 6 barn!

Du kanske undrar, men vad ledde till ett så drastiskt val? "Vi kände behovet av en förändring och kände att syftet med vårt liv var för bundet till en strävan efter att tjäna pengar", förklarar mannen.

"Sedan reste vi i en husbil för första gången och blev förälskade i den spännande upplevelsen och så vi började seriöst överväga idén om att leva på 4 hjul", tillägger han.

Låt oss ta en närmare titt på deras spektakulära hem på hjul!

 

Advertisement

Körplatsen och kontoret

Körplatsen och kontoret

Tiny Home Tours/Youtube

Så fort vi stiger ombord finner vi genast Danes förarplats och hans kontor. Eftersom han arbetar med data kan han utföra sina arbetsuppgifter på distans utan problem.

Ett bekvämt skrivbord med lådor är placerat bredvid ratt och pedaler, vilket ger honom möjlighet att alltid ha tangentbordet och bildskärmen till hands!

Familjens kök

Familjens kök

Tiny Home Tours/Youtube

Om man fortsätter den guidade turen är det omöjligt att inte lägga märke till den långa korridoren som är upplyst av enorma fönster. Här är de första möblerna du kommer att stöta på de i köket.

En spishäll, en rymlig ugn, en diskho, ett kylskåp och en stor yta för att göra i ordning maten. Ingenting saknas egentligen.

Badrummet

Badrummet

Tiny Home Tours/Youtube

När vi går längre in har vi badrummet som i verkligheten inte bara är ett. Bussen har ett annat rum där det även finns en stor och bekväm duschkabin.

Faktum är att med 8 personer skulle ett badrum inte ha räckt... och om du undrar var de 6 barnen sover så ska vi snart visa dig.

Barnens sovplatser

Barnens sovplatser

Tiny Home Tours/Youtube

Huset har tre våningssängar som man kan dela på och ge sovplats för vart och ett av barnen.

Barn som får besöka nya platser ständigt och en ny "trädgård" att leka i varje resa, och detta är inte allt.

Advertisement

Bussens andra våning

Bussens andra våning

Tiny Home Tours/Youtube

Faktum är att på andra våningen i bussen hittar vi en hel korridor tillägnad barnen. Hela dagområdet är både platsen där de studerar och deras privata "lekplats"!

Det råder heller ingen brist på de senaste elektroniska bekvämligheterna. Tvättmaskinen och torktumlaren är ett tydligt exempel på detta och på tal om innovation kommer här en riktig pärla: träområdet i slutet av korridoren kan bokstavligen förvandlas till Eyerlys sovrum! Och den där trappan? Vart leder den?

Utsidan av bussen och dess energiförsörjning

Utsidan av bussen och dess energiförsörjning

Tiny Home Tours/Youtube

Ut på familjens privata altan såklart! En struktur som till och med är utrustad med räcken som man kan luta sig mot i full säkerhet för att njuta av den ständigt föränderliga utsikten som erbjuds av deras livsstil.

Bussen är utrustad med solcellspaneler precis i närheten av terrassen. Naturligtvis är dessa inte den enda källan till elektricitet för denna imponerande maskin, men de får verkligen en stor del av jobbet gjort.

Dane hoppas att hans berättelse kan inspirera och ge mod till alla de som precis som han har drömt om ett alternativt liv för länge utan att ännu våga ta det stora steget. Vad tycker du om det här?

Source:

Tiny Home Tours

Advertisement