Hon genomgår en operation för att inte kunna få barn: "Jag gillar barn, men jag vill inte skaffa ett bara för att jag är kvinna"

av sofia

01 April 2023

Hon genomgår en operation för att inte kunna få barn: "Jag gillar barn, men jag vill inte skaffa ett bara för att jag är kvinna"
Advertisement

Många saker kan hända och förändras i livet, i allmänhet genomgår många projekt som vi gör när vi är unga förändringar och man väljer ibland till och med att göra motsatsen. Just därför vet få människor vem de vill bli och vad de vill göra med sina liv som tonåringar. Men det finns alltid undantag.

Huvudpersonen i denna berättelse hade redan mycket tydliga idéer redan som ung flicka, åtminstone när det gäller hennes idé om moderskap.

via Infobae

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Belén Álvarez, 27, var annorlunda än de andra tjejerna som gick i samm klass som henne på gymnasiet. Medan de pratade om sina framtida barn, fantiserade om vilka namn de skulle vilja ge dem och "lekte att de var mammor". Men den världen fascinerade inte Belén alls, tvärtom kände hon sig obekväm vid tanken på att behöva spela en så betungande roll. På frågan i klassen vad hon tyckte om att bli mamma svarade hon väldigt skamligt att hon inte alls hade för avsikt att skaffa barn.

I det ögonblicket kände hon sig dömd av alla sina skolkamrater, men hennes lärares ingripande öppnade hennes sinne.

Advertisement
SeaReeds/ Pixabay - Not the actual photo

SeaReeds/ Pixabay - Not the actual photo

"Du behöver inte skämmas. Det är inget fel med din önskan, var inte ledsen, du har ingen anledning att vara det för det är inte så att du inte kan få barn, du väljer att inte få barn" - sa manen till henne och tillade att inte ens han var gift och han var lycklig över sitt val.

Belén blev positivt överraskad av de orden och från den dagen insåg hon att hon inte behövde bilda familj: "Det här är den livsstil jag vill ha för min framtid, barnlös och lycklig."

När kvinnan väl växte upp gjorde hon en mycket stark gest för att markera sitt beslut.

Hon bestämde sig för att operera sig för att bli steril: "Jag hatar inte barn, märk väl, men jag tänker inte skaffa några bara för att jag är kvinna och samhället förväntar sig detta av mig, jag har rätt att bestämma vad jag vill göra eller inte göra med min kropp, bli mamma eller inte, det är ett individuellt val som alltid måste respekteras”.

27-åringen är också med i en förening som heter "inga barn" som omfattar personer, både män och kvinnor, som inte har för avsikt att bli föräldrar. "Jag hittade en värld av människor som delade min livssyn, som stöttade mig och inte längre fick mig att känna mig konstig".

Hur man lever sitt liv är ett val som bara tillhör den enskilda individen och alla val som andra människor gör bör respekteras, även om vi inte delar det. Vad tycker du om Beléns livsstil?

Advertisement