En 76-årig kvinna får stark kritik för att ha burit en ärmlös klänning

av sofia

23 November 2023

En 76-årig kvinna får stark kritik för att ha burit en ärmlös klänning
Advertisement

Mode och stil representerar inte bara ett praktiskt sätt att klä sig efter årstiden utan är också ett sätt att visa sin stil och sin personlighet. När vi bär vissa kläder väljer vi i en viss mening att berätta något om oss själva, vårt sätt att klä oss handlar ofta om att visa upp eller dölja en sida av oss, vare sig det handlar om vår kropp eller vår personlighet.

Men huvudpersonen i denna berättelse verkar inte längre ha "tillstånd" att klä sig som hon vill eftersom det anses vara "olämpligt". Kvinnan blev väldigt förvånad över de kommentarer hon fick på en video som hon la upp och bestämde sig för att klargöra vissa stereotyper en gång för alla.

Hur hela debatten egentligen började

Hon heter Candace Cima och är en stolt 76-årig influencer som visar upp sig för sina följare i olika kläder som hon recenserar och rekommenderar till andra. Hon arbetar alltså med mode, stil och design, har god smak och bär sina kläder med klass och smak och det finns inget i hennes stil som kan anses som vulgärt.

Ändå reagerade tusentals människor på en video som las upp av modeinfluencern med kommentarer som var väldigt respektlösa. Vad var det så som hände som gav upphov till debatten? En klänning som Candace bar och recenserade i sin video.

Klänningen i fråga är lång och elegant och består av flera delar, varav några är avtagbara. Så på videon visar Candace hur plagget är mångsidigt och anpassningsbart till många olika klimat och vid ett visst tillfälle bär hon klänningen ärmlös, med axlar och armar helt bara. Det här är vad som hände sedan.

Advertisement

Kommentarerna från de som kritiserade henne och de som istället försvarade henne

"En kvinna i din ålder bör inte visa sina armar obetäckta, De är slappa och absolut inte tilltalande för ögat", skrev någon som verkligen inte var rädd för att gå rakt på sak, "En kvinna med smak skulle aldrig klä sig så för det är väldigt olämpligt", fortsatte en annan, "Äldre kvinnor bör inte bära en så tight klänning då den visar upp kroppsdelar som inte längre är i form", skrev en annan person.

Kort sagt, många hävdade att den klänningen, utan att bära en tröja ovanpå, inte var lämplig för personer i en viss ålder vars hud är "hängig" och skrynklig. Men Candice håller inte alls med dem och slog tillbaka snabbt genom att göra en video som svar på den tunga kritiken mot hennes kropp.

"Jag är chockad över att vissa människor fortfarande har så trångsynta tankar... Jag har även rynkor i ansiktet, ska jag täcka dem också?", svarade 76-åringen. Men många valde att stötta henne genom att ta hennes parti: "Det här samhället är galet, kom igen, hon mår bra och du kan se att hon trivs med sig själv och inget annat borde spela någon roll!", kommenterade en användare, "Jag ser folk gå omkring i praktiskt taget genomskinliga kläder och dessa människor väljer att kritisera dig?! Det här är absurt", utbrast en annan användare.

Kort sagt, alla är fria att ha sin egen åsikt, men man bör aldrig fälla kränkande kommentarer om andra som kan såra deras känslor. Candice är en vuxen kvinna och om hon gillar att bära ärmlösa klänningar borde hon kunna vara fri att göra det utan att bli kritiserad.

Advertisement