Hon lämnar ett bröllop inom familjen för att fira sin 30-års dag

av sofia

09 November 2023

Hon lämnar ett bröllop inom familjen för att fira sin 30-års dag
Advertisement

En fest är en sammankomst, ett roligt sätt att umgås och fyller ofta funktionen att fira en viss händelse: en årsdag, en födelsedag eller ett bröllop till exempel. Beroende på vilken typ av fest det rör sig om kan det finnas olika sätt att fira, men vissa event anses vara viktigare än andra på grund av att de teoretiskt sätt endas sker en gång i livet, som till exempel äktenskap.

Man gifter sig oftast bara en gång (åtminstone är detta tanken), men man firar sin födelsedag varje år. Vissa människor lägger stor vikt vid att tiden går och att nå en viss ålder, som att fylla 18 till exempel. Huvudpersonen i denna berättelse fick hela sin familj emot sig för att hon insisterade på att fira sin trettioårsdag. Ändå hade hon varit tydlig mot alla redan från början.

Familjen delade sig i två läger

Familjen delade sig i två läger

yanalya/ Freepick - Not the actual photo

Kvinnan vände sig till en blogg för att få en åsikt och råd från författaren om hur hon skulle hantera en situation som hade blivit komplicerad.

Hon beskrev sin situation så här: "Jag har alltid tyckt att det har varit viktigt att fira min födelsedag och jag har alltid firat den genom att ha fest. Jag är 'känd' bland mina vänner för detta. I år skulle jag fylla 30, en siffra som för mig var mycket viktig och jag tänkte organisera ett evenemang i samband med denna speciella dag. Så jag började meddela släktingar och vänner i god tid, vi pratar månader i förväg."

Kort därefter träffade kvinnan sina släktingar i samband med en släktträff som hade planerats av en speciell anledning. Hennes kusin meddelade att hon hade förlovat sig och avslöjat datumet för sitt kommande bröllop. Bröllopet var planerat till samma dag som kvinnans 30-årsdag.

Advertisement

Bloggarens tips

Bloggarens tips

Freepik - Not the actual photo

"Du ställer väl in din födelsedagsfest nu va?", hade hennes moster frågat henne med en antydan av förakt i rösten. Tjejen struntade i den kommentaren och satt bara tyst, men kände sig något förbittrad. Alla visste vad hon hade planerat för den dagen sedan länge och nu krävde de att hon skulla ändra sina planer. Hon hade dock inte för avsikt att göra det.

Men hon hade inte kommenterat beslutet att fira bröllopet just det datumet och hade helt enkelt ändrat planerna för sin speciella dag. Hon skulle njuta av skönhetsbehandlingar på ett spa på morgonen med sina vänner, sedan skulle hon gå på bröllopet på eftermiddagen och strax efter middagen skulle hon gå därifrån för att fortsätta sin fest med sina vänner. Det hela gick dock inte riktigt som hon hade tänkt sig...

När hon var på väg att gå ifrån bröllopet skällde hennes moster ut henne och kallade henne oförskämd för att hon lämnade evenemanget så tidigt, men kvinnan svarade att hon hade blivit illa behandlad i månader bara för att hon valt att inte ställa in sin fest, trots att denna planerades långt före bröllopet. Så hon struntade i sin släktings arga ord och gick ändå därifrån för att fira den kvällen som var så speciell för henne.

Dagen efter åkte hon på en resa och lämnade mobilen avstängd. Så fort hon slog på den igen kom en hel drös med negativa meddelanden, till och med hennes mamma kritiserade hur hon hade betett sig på bröllopet. Svaren på hennes inlägg var sammanfattningsvis: "Jag tycker att du hanterade situationen på bästa sätt. Kanske hade det varit lämpligt att stanna ett par danser till på bröllopet bara för att kunna säga att du deltagit även under festen, men förutom det beundrar jag dig för att du körde ditt race trots att din familj inte tog hänsyn till dig. I slutändan var du ju trots allt närvarande vid din kusins ​​bröllop, så du gjorde rätt i att njuta av din födelsedag. Enligt mig har du inget att ångra!". Vad tycker du om den här historien?

Advertisement