Hon skulle vilja tillåta sin 8 år gamla dotter att ta bort hår på kroppen: "Gör jag fel?"

av sofia

02 November 2023

Hon skulle vilja tillåta sin 8 år gamla dotter att ta bort hår på kroppen: "Gör jag fel?"
Advertisement

Finns det något rätt sätt att interagera med barn? Det finns säkert riktlinjer som man bör följa när man uppfostrar ett barn, men låt oss också erkänna att varje förälder kan hamna i svårigheter under vissa omständigheter. Mycket beror inte bara på mamman och pappan, utan också på barnets personlighet, ålder och upplevelser. Det finns faktiskt situationer som kan vara komplicerade att hantera.

I en av dessa befann sig mamman som är huvudperson i historien vi nu vill berätta för dig, en kvinna som inte visste hur hon skulle hantera ett problem relaterat till hennes 8-åriga dotter.

Ett svårt beslut...

Ett svårt beslut...

Pexels - Not the actual photo

Historien berättades av mamman i ett inlägg på webben. Osäker på vad hon skulle göra valde hon att be om råd från dem som kanske redan hade råkat ut för liknande situationer.

"Jag har en 8-årig dotter som är mycket bekymrad över håret som växer på hennes ben - börjar kvinnan - hon har en mörk hy och håret är väldigt synligt, så hon bär aldrig kjolar eller klänningar. Hon är så ung och jag vill inte att hon redan nu ska börja få problem med sitt utseende och jag skulle vilja hjälpa henne i detta avseende, men jag vet inte om jag ska råda henne att använda hårborttagningskräm för att ta bort håret”.

Kvinnan förklarar sedan att hennes dotter är väldigt blyg, att hon känner sig obekväm med sin överflödiga hårväxt och är rädd för att folk när hon bär kläder som lämnar hennes ben synliga kan lägga märke till denna detalj och reta henne.

Advertisement

Bör man tillåta det eller inte?

Bör man tillåta det eller inte?

Pickpik - Not the actual photo

De flesta människor är ju inte direkt immuna mot andra människors åsikter och speciellt i skolåldern, när du börjar interagera mer med andra och vill bli "accepterad", är det inte lätt att vara annorlunda, särskilt på grund av en fysisk egenskap. Det var därför mamman var väldigt tveksam. Hon tyckte verkligen att det var för tidigt att låta sin dotter ta bort hår på benen, men varför inte om det får henne att känna sig obekväm eller tvingad att bara ha byxor?

Flera personer svarade på meddelandet och sa att de hade haft liknande problem i hennes ålder, kanske till och med utan att berätta något för sina föräldrar, och rådde mamman att tänka efter. "Det stämmer att hon bara är 8 år gammal, men jag skulle låta henne göra som hon vill - läser vi i en kommentar - för det skulle öka hennes blyghet och osäkerhet att leva med något som lätt kan elimineras".

Å andra sidan fanns det dock de som föreslog att hon skulle försöka se bortom den estetiska aspekten och, med eller utan hårborttagning, undersöka mer noggrant var bristen på självkänsla faktiskt kommer ifrån, för att hjälpa henne på djupet och inte bara på ytan. Vad tycker du?

Source:

Netmums

Advertisement