En restaurang bestämmer sig för att ge höga böter för föräldrar som inte har kontroll på sina barn

av sofia

02 November 2023

En restaurang bestämmer sig för att ge höga böter för föräldrar som inte har kontroll på sina barn
Advertisement

Att unna sig en lunch eller middag utanför hemmet, kanske i familjens sällskap, är alltid en trevlig upplevelse. Att vara på restaurang är dock inte som att äta hemma och det finns regler att respektera för att inte störa de andra matgästerna. För att säkerställa detta har många krögare sedan några år tillbaka infört strikta regler för barnfamiljer och vissa platser accepterar till och med inte dem som gäster.

Beslutet har gett upphov till heta debatter och många har varit emot detta beslut, men framför allt finns det en åtgärd som har fått folk att rynka på näsan och det är den som en restaurang i Georgia i USA har tagit.

Advertisement

Ett hårt straff

Ett hårt straff

Rawpixel

Ägaren till Toccoa Riverside i Blue Ridge i norra Georgia, beslutade att alla föräldrar som inte kunde ta hand om sina barn skulle få böter. Varningen från restaurangen spreds snabbt på nätet och hamnade på Reddit där många människor lämnade kommentarer.

Meddelandet lyder: "Tillägg för vuxna som inte kan vara föräldrar. Var respektfull mot personalen, andra kunder och dig själv. Ingen respekt, ingen service." Någon exakt siffra anges inte i meddelandet, men krögaren skojade inte och kunderna hade bevis på detta.

Advertisement

Saftiga böter för de som inte vet hur man är "en bra förälder"

Saftiga böter för de som inte vet hur man är "en bra förälder"

Tatu Kosonen/Wikimedia Commons - CC BY-SA 4.0 DEED - Not the actual photo

Nuförtiden är det lätt att veta vad folk tycker om ställena de äter på tack vare appar och sajter som låter dig recensera en viss plats. Toccoa Riverside har också en egen och många av dessa fokuserar på det bemötande som barnfamiljer får.

"Det är absurt att be kunderna om 50 dollar extra för att barnet som var med dem skrek - kan man läsa i ett meddelande - det är normalt att ett barn ger ljud ifrån sig. De kunde helt enkelt bestämma sig för att förbjuda personer under åldern 18".

Tydligen skulle ägaren till stället ha debiterat flera dollar mer av en familj bara för att de påstod att deras barn hade stört de andra matgästerna.

Vem har rätt egentligen?

Vem har rätt egentligen?

Reddit

Att se till att ingen behöver vantrivas eller lämna ett ställe bara för att det är barn som springer mellan borden, som inte blir tillrättavisade och som skriker ohämmat är normalt, men att göra notan dyrare, inte på grund av att kunderna har konsumerat något extra, utan som "straff" på grund av barnens beteende är något helt annat. Utöver att vara ouppfostrade kan barn faktiskt gråta och bete sig annorlunda av många anledningar, inklusive hälsoproblem som barnet om det är för litet inte kan kommunicera på något annat sätt vilket är anledningen till att vi bör ta reda på vad som är fel innan man vidtar liknande åtgärder.

Webbanvändarna är dock splittrade mellan de som inte alls tog restaurangens beslut bra och de som är övertygade om att även det minsta barnet bör få lära sig vett och etikett. Säkert är att många av den restaurangens kunder aldrig kommer att sätta sin fot där igen efter detta beslut. Men är det verkligen så fel?

Vad tycker du om en liknande åtgärd? Tycker du att det är rätt att sätta stopp för barns okontrollerade beteende, eller tycker du att det behövs mer tolerans mot dem?

Advertisement