Den här läraren är stressad på grund av en av hennes elevers beteende: "Föräldrarna låtsas som ingenting"

av sofia

29 Oktober 2023

Den här läraren är stressad på grund av en av hennes elevers beteende: "Föräldrarna låtsas som ingenting"
Advertisement

Ett av de bästa jobben du kan ha i världen är att vara lärare. Dessa människor är guider, mentorer för barn och unga i alla åldrar och är de som tillsammans med föräldrarna utbildar och tränar en ung person. Ett stort ansvar, utan tvekan, men också en speciell roll. Faktum är att många lärare minns med glädje av sina tidigare elever, även när de har lämnat skolan och kommit in i vuxenlivet.

Att vara lärare innefattar detta, men det innebär också att ha mycket tålamod för att kunna interagera med tusen olika små personligheter och föräldrar som ibland verkar vara blinda för sina barns felaktiga beteende, precis som i det här fallet.

Total kaos

Total kaos

Reddit

Frågan om svårigheten att hantera vissa barn togs upp av en lärare som helt enkelt la upp två bilder av sitt klassrum på Reddit. På bilderna kan man inte se några barn utan bara klassrummet som är helt upp och ner på grund av något som gjorts av en enskild elev.

"Tre och ett halvt år och föräldrarna insisterar på att barnets beteende inte är ett problem" - så står det i den korta bildtexten som medföljer bilden och i dessa få ord finns det ett stort problem som rör förhållandet mellan det som lärarna rapporterar efter skoltid och vad föräldrar uppfattar.

Många gånger händer det att lärare faktiskt hamnar i stora svårigheter. Skoltimmarna kan se olika ut beroende på dag och vissa kan gå väldigt bra, medan andra visar sig vara ett riktigt helvete. Det finns många anledningar och de beror mycket på hur barnen beter sig, särskilt de som är mycket små.

Advertisement

Vad är orsaken till detta beteende?

Vad är orsaken till detta beteende?

Pexels

I det här specifika fallet ville kvinnan på något sätt ha stöd från folk, och samtidigt veta om hennes sätt att förhålla sig till det här var fel eller inte. Hur bör en lärare bete sig när den tvingas möta denna typ av situation dagligen? Att prata om detta med den berörda personens föräldrar, om det rör sig om en enstaka elev, är det första steget, men om de inte förstår eller tar emot lärarens kommentarer, hur kan man då förhindra att barnets beteende påverkar återstående delar av klassen?

En oro som tydligen många har haft av användarnas svar att döma. Flera av dem sa att de hamnat i samma situation både som lärare och föräldrar och att de haft stora svårigheter att hantera det.

De som talade var överens om att en av huvudorsakerna till att barn orsakar sådant beteende kan vara ett rörigt familjeliv. Om det finns diskussioner mellan föräldrarna, om de är på väg att separera eller redan har gjort det, om det finns en ekonomisk svårighet som påverkar familjemedlemmarnas välbefinnande och lugn, kan barnen, särskilt de yngsta, också påverkas starkt och bära med sig sin frustration in i klassrummet. Att kasta allt i luften skulle kunna vara ett sätt att ge utlopp för det obehaget och på något sätt bearbeta det.

Det är viktigt att visa förståelse

Det är viktigt att visa förståelse

Reddit

Dessa barn måste därför inkluderas, välkomnas och hjälpas, men vi får inte glömma att klassen består av många andra barn och att dessa absolut inte får försummas för att "bota" problemen med bara en. Det är därför det första man bör göra är att prata med mammorna och papporna, så att de är de första att vidta åtgärder och hitta en lösning på problemet utanför klassrummet. Lärarna kommer självklart också att finnas där och kommer att hjälpa till i denna mening, precis som de redan gör varje dag, men de har också andra barn att ta hand om, var och en med sina problem.

Att lära sig att hantera starka känslor är viktigt för barn i förskoleåldern. En lärare kan göra mycket i den meningen, men det är också föräldrarna som måste göra sin uppgift och identifiera vad som påverkar barnet och gör att det beter sig på ett visst sätt.

Har du någonsin hamnat i en liknande situation som lärare eller förälder och hur hanterade du det i så fall?

Source:

Reddit

Advertisement