Quiz med tändstickor: flytta bara en för att få talet att stämma

av sofia

15 Augusti 2023

Quiz med tändstickor: flytta bara en för att få talet att stämma
Advertisement

Att leka är en av de första metoderna som barn använder för att lära sig. Människan kan lära sig mycket av små utmaningar. När vi växer upp tenderar vi att fastna i en allt mer stressfylld rutin som fokuserar på att skaffa materiella varor och/eller social status. Kanske förlorar vi lite av den där lusten och lättsamheten som en enkel lek eller ett spel kunde ge oss.

Det är därför det är viktigt att odla hobbyer, passioner och framför allt att fortsätta testa sig själv då detta är hemligheten till att förbli "ung i själen". Så försök att lösa detta quiz och helst på bara 15 sekunder, lycka till!

Advertisement

Det här är utmaningen

Det här är utmaningen

I den här typen av utmaning kommer din förmåga att analysera och resonera snabbt och logiskt att stimuleras (kom ihåg att du bara har 15 sekunder på dig). Titta noga på bilden och försök att få den matematiska uträkningen att stämma genom att bara flytta en tändsticka.

Endast ett drag för att resultatet ska bli korrekt. Som ett litet tips kan vi säga att den här gången är gåtan inte särskilt komplex att lösa: titta bara noga på alla siffror för att förstå vilket som är den enda rätta och nödvändiga tändstickan att flytta på för att det ska stämma.

När du är redo, starta en nedräkning med din klocka eller telefon. Redo? Kör!

Advertisement

Lösningen på quizet

Lösningen på quizet

Tiden är ute! Om du har kommit så långt betyder det att du är nyfiken på att veta om svaret du tror är det rätta faktiskt är korrekt, eller om du du inte har hittat rätt sätt att lösa detta quiz på.

Vare sig du lyckades eller inte är det vikiga att du försökte och att du håller din hjärna igång med ständiga utmaningar är det som hjälper ditt sinne att förbli aktivt och dynamiskt.

Så, utan att dröja ytterligare, ska du nu få lösningen på testet: för att uträkningen ska stämma, är det nödvändigt att ta bort den centrala tändstickan från talet "9" och använda den för att omvandla nian till en nolla . Vid denna tidpunkt kommer det att stämma att 7 + 0 = 7! Lyckades du hitta lösningen?

Advertisement