En utmaning med pennor: flytta enbart två stycken och försök skapa en så hög siffra som möjligt

av sofia

15 Augusti 2023

En utmaning med pennor: flytta enbart två stycken och försök skapa en så hög siffra som möjligt
Advertisement

Knep och knåp är en speciell typ av tidsfördriv som får oss att tänka utanför ramarna: de testar vårt förstånd och vårt skarpsinne för att utmana oss att hitta en "okonventionell" lösning. Faktum är att det ofta handlar om att kunna tänka steget längre för att klara dessa spännande utmaningar.

Oavsett om det rör sig om en gåta eller ett quiz, så kräver alla utmaningar att vi ska tänka, använda vår logik och stimulera vår hjärna såväl som vår kreativitet. Det är en seger att lyckas "dechiffrera dem" att kunna njuta av den där känslan av personlig tillfredsställelse som ökar vår självkänsla. Är du redo att fokusera och ge allt i denna utmaning?

via Eslvault

Advertisement

Det här är dagens utmaning

Det här är dagens utmaning

Josethestoryteller/Pixabay

Denna utmaning är inte helt lätt, men det finns ingen tidsgräns för att lösa den. På bilden i fråga är exakt 12 pennor avbildade som bildar siffran 38. Ditt mål är att lyckas få fram den högsta siffran någonsin genom att bara flytta två pennor!

För att lyckas med det mödosamma uppdraget är det nödvändigt att tänka mycket noga på vilka drag som bör göras: endast en specifik och exakt kombination av drag är den korrekta. Kom ihåg att tänka utanför ramarna, då detta kan vara nyckeln.

Ta dig tid och gör alla nödvändiga försök, men vi ger dig en liten ledtråd: numret du kan uppnå har 3 siffror!

Utgå från detta mycket användbara råd och försök att göra ditt bästa, men oroa dig inte: om du inte har lyckats hitta lösningen kommer du strax att få den nedan, tillsammans med förklaringen.

Advertisement

Lösningen på quizet

Lösningen på quizet

Klarade du det? Är du övertygad om att du har hittat den högsta siffran? Jämför då ditt resultat med vår lösning.

Som vi tipsade om räckte det inte med att flytta två pennor och begränsa sig till att ändra de två siffrorna som redan fanns som utgjorde siffran 38. I själva verket var det nödvändigt att "skapa" ett extra nummer för att få ett tresiffrigt resultat. Men hur bör man flytta pennorna för att uppnå den högsta siffran som kan erhållas?

För att hitta det högsta talet måste vi lägga till ytterligare ett tal. För att göra detta, ta bara de horisontella pennorna i nummer 3, som är placerade i mitten respektive längst ner på siffran, och skapa siffran 1.

Ettan du nu har skapat bör placeras till höger om siffran 8 för att erhålla det högsta värdet: 781. Hade du lyckats lösa denna komplexa gåta?

Advertisement