Han vinner en stor summa pengar på lotto och köper hus åt sina vänner, men det slutar med att de inte längre pratar med honom

av sofia

16 Augusti 2023

Han vinner en stor summa pengar på lotto och köper hus åt sina vänner, men det slutar med att de inte längre pratar med honom
Advertisement

Att vinna på lotto och plötsligt ha en stor summa pengar tillgänglig, att säga upp sig från sitt jobb, förändra sitt liv och göra vad man vill är, låt oss erkänna det, allas dröm. Synd bara att det inte är många som lyckas. Många människor prövar lyckan varje dag, spelar på lotto och försöker ta hem den högsta vinsten, men bara ett fåtal lyckas.

Bland dem finns huvudpersonen i den här historien, som vann en svindlande jackpot, men som också tvingades ta itu med en bitter verklighet. Låt oss kika på varför.

Advertisement

At one point he had it all 😢

Pubblicato da The Mirror su Domenica 23 luglio 2023

Det här är Mark Gardiner, från Sussex i Storbritannien, en man som under det nu avlägsna 1995 såg sitt liv förändras över en natt. Ivriga att göra en förändring i sitt dagliga liv som glasmakare prövade mannen lyckan flera gånger, tills turen äntligen kom och knackade på hans dörr. Beloppet som han vann var häpnadsväckande, drygt 22 590 829 pund (cirka 312 147 662 kronor).

Mark inkasserade dock bara hälften av bytet, resten gick till hans vän och affärspartner, Paul Maddison, som han hade spelat med. Synd bara att hans liv inte förändrades till det bättre.

Advertisement
Santeri Viinamäki/Wikimedia - Not the actual photo

Santeri Viinamäki/Wikimedia - Not the actual photo

Mark tog hem supervinsten på 11 miljoner pund och började spendera alldeles för mycket pengar på olika inköp. Han köpte sig ett hus på Barbados, köpte två Mercedes bilar, en Harley-Davidson motorcykel och till och med två fotbollsklubbar som en investering. Men detta är inte allt, för han delade även med sig till andra människor, vilket visar tecken på stor altruism. Faktum är att mannen köpte ett hus till var och en av sina fem närmaste vänner och spenderade cirka 500 000 pund på dem vardera.

Men om du tror att de kände sig evigt tacksamma och blev mer omtänksamma gentemot den nyblivna miljonären, har du fel och tyvärr väldigt fel. Med tiden har Mark faktiskt tappat kontakten med många av sina vänner och till och med med några familjemedlemmar. Att vinna har bara gjort att han har mindre förtroende för människor och att han har blivit mer och mer ensam.

"Efter vinsten köpte jag ett hus till mina vänner - förklarar han - tror du att de fortfarande är vid min sida? Naturligtvis inte! De pratar inte med mig längre och tyvärr blir jag misstänksam eftersom jag har mycket pengar. När någon var snällt mot mig, trodde jag att de bara gjorde det för att komma åt mitt bankkonto”.

Naturpuur/Wikimedia - Not the actual photo

Naturpuur/Wikimedia - Not the actual photo

Vid 61 års ålder och 28 år efter den enorma vinsten berättar Mark att han återvände till sitt gamla liv. Efter att ha slösat bort alla pengar tvingades han att återgå till sitt tidigare jobb. Av de saker han hade köpt tack vare de 11 miljoner punden har han kvar en av de två fotbollsklubbarna, semesterhuset på Barbados och företaget Croft Glass, där han nu arbetar som anställd.

I efterhand uppgav han också att om han hade vunnit vid sin nuvarande ålder och med den nya medvetenheten skulle han ha agerat annorlunda, bland annat genom att först och främst ha beslutat att sluta arbeta. Kanske skulle han också ha bestämt sig för att inte köpa hus åt människor som han aldrig skulle ha pratat med igen och ha varit mer sparsam.

Hur skulle du ha investerat alla dessa pengar i hans ställe?

Advertisement