En 9-barns mammas rutin: "Jag undervisar dem i hemmet och varje vecka köper jag tiotals paket med kakor, juice och flingor"

av sofia

06 Maj 2022

Advertisement

Att vara förälder är inte alls lätt, speciellt eftersom man oftast måste organisera vardagen kring den största ansvarsuppgiften: att ta hand om sina barn. En krävande uppgift där mamma och pappa lägger nästan all sin energi på att få allt att fungera. Jamerrill Stewart, en amerikansk mamma, har inte ett utan nio barn att ta hand om, alla i olika åldrar. Det är en utmaning ur flera synvinklar och det är ingen slump att hon har blivit en inspiration för många andra mammor som inte verkar veta hur de ska klara av att ta sig till slutet av dagen. Hur gör Jamerrill, som tar hand om sina barn på heltid, allt, samt till och med utbildar sina barn med "hemundervisning", och ändå hittar tid över för att lägga upp intressant innehåll på Instagram? Låt oss kika på det tillsammans.

via Instagram / jamerrillstewart

Jamerrill Stewart verkar vara en outtröttlig mamma som försöker dela med sig av all sin energi och sina knep på hur man blir en effektiv heltidsmamma med andra användare. Hon har 9 barn, så hon vet vad det innebär att fördela sin tid mellan att handla, städa huset, ansvara för utbildningen av sina barn i hemmet, se till att alla tvättar sig, osv ... kort sagt, 24 timmar går fort och allt detta kan bli väldigt tröttsamt! En av de mest märkliga aspekterna, som användarna ville ha förklaringar på från Jamerrill, gäller den skolutbildning som hon själv ger till sina barn. I Usa är hemundervisning inte så sällsynt, medan i andra länder, började människor med homeschooling först i samband med utbrottet av Covid-19-pandemin.

Advertisement

Jamerrill svarade på frågor om sin hemundervisning i en video: "I min familj tar vi dagen lite som den kommer. Det här är vårt 17:e år av hemundervisning, så jag har lärt mig mycket och har lite erfarenhet av metoder och flexibilitet. Det finns dagar då vi börjar 10:00 på morgonen och det fungerar väldigt bra för oss. Vi har flera husdjur hemma och vi har mycket hushållsarbete." Självklart ser inte alla dagar likadana ut och oväntade händelser lurar alltid runt hörnet när man har att göra med så många barn, men Jamerrill har lyckats hänga med i 17 år: "Om vi ​​har saker att göra på morgonen börjar vi istället plugga på eftermiddagen. Och tack vare den frihet och flexibilitet vi har kan vi definitivt ha dagar där vi till exempel kanske inte börjar före kl.13.00 eller 14.00 eller till och med 15.00, men vi kan fortsätta hela eftermiddagen och till och med plugga lite på kvällen... det är okej".

En annan stor fråga som hennes följare inte kan sluta ställa frågor om är hennes matinköp: vad köper Jamerrill till hela sin stora familj?

Videorna där hon visar sina matinköp ger oss en tydlig bild av vad som finns i kassarna: det börjar med cirka 80 påsar kex i snackstorlek, till en kostnad av 2 dollar totalt, - "De kommer att ta slut mycket snart" säger kvinnan ironiskt. Därefter ingår även åtta enorma flaskor apelsinjuice bland hennes matinköp, varav två av dessa kommer att räcka i ett par dagar. Till dessa flaskor ska dock åtta andra stora flaskor äppeljuice och ytterligare 45 flaskor Tropicana läggas till. Ett annat livsmedel som hon köper och lagrar är flingor, samt energibars. Och detta är förstås bara en "liten" del av hennes veckoinköp. För att få veta mer, kan du följa familjens äventyr på deras Instagramsida.

Vad ska man säga, denna mamma gör verkligen allt för sin familj!

Advertisement