Han har levt i mer än 40 år ute i djungeln långt borta från samhället: "Jag visste inte att det fanns kvinnor"

av sofia

08 Juli 2021

Han har levt i mer än 40 år ute i djungeln långt borta från samhället: "Jag visste inte att det fanns kvinnor"
Advertisement

Kommer du ihåg Tarzans bedrifter, eller Mowglis äventyr i Djungelboken? Det som förenade dessa fiktiva karaktärer var att de båda bodde i skogen, nära naturen med alla dess skönheter men även dess fallgropar och att de inte kände till civilisationen och all teknik i det moderna samhället. Dessa berättelser är visserligen inte verkliga, men när det gäller Ho Van Lang hände det faktiskt på riktigt. Den här vietnamesiska mannen är nu 49 år gammal, men har bott i 41 år i den asiatiska djungeln tillsammans med sin far, långt borta från allt och alla.

via India Times

Docastaway/YouTube

Docastaway/YouTube

Det hela började år 1972, då en grupp amerikanska soldater slog till i ett område i Vietnam och orsakade en mänsklig massaker. Bland de människor som inte klarade sig fanns även Ho Van Thanhs familj, far till Ho Van Lang, som flydde in i den vietnamesiska skogen tillsammans med den enda överlevande från bomben, hans son. När barnet räddades av sin pappa var han bara två år gammal och visste inte att han skulle ha levt skyddad från resten av världen och samhället i hela 41 år, ensam med sin pappa...

Advertisement
Docastaway/YouTube

Docastaway/YouTube

Ho Van Lang levde tillsammans med sin far i över 40 år i den täta skogen i Quang Ngai i nära kontakt med allt som Moder Jord erbjöd dem. Tänk dig att far och son hade på sig underkläder gjorda av trädbark, jagade olika vilda djur för att äta, samlade frukt och eldade för att värma sig och lysa upp de mörkaste nätterna. Allt detta i total isolering från alla former av civilisation.

Docastaway/YouTube

Docastaway/YouTube

År 2013 hittade några bybor vid skogskanten far och son som vandrade runt i det täta buskaget och erbjöd sig att hjälpa dem och ge dem ett hem skyddade från alla faror med vilda djur och natur. Till en början var det svårt för pappan och sonen, särskilt för pappan, men med tiden har Ho Van Lang lärt sig att använda och uppskatta några av de "uppfinningar" som det moderna samhället har att erbjuda, alla saker som vi kanske tar för givet såsom bilar, elektroniska apparater, glödlampor och så vidare!

Ho Van Lang förklarade också att han först inte ens kunde skilja män från kvinnor. Han hade flyttat in i skogen när han bara var två år gammal och hade stannat där tills han var 41 så det var normalt att han inte kände till skillnaden mellan en man och en kvinna!

Docastaway/YouTube

Docastaway/YouTube

Nu har det gått över åtta år sedan Ho Van Lang "befriades" från sin personliga djungel men fortfarande, som den 49-årige mannen själv har sagt vid mer än ett tillfälle, försöker han fortfarande anpassa sig till alla nya saker och  "konstigheter" inom teknik och det moderna samhället.

Det är förmodligen inte alls lätt, men försök själv att leva i en skog i över 40 år, omgiven av alla de frukter och varelser som naturen skapat, det är ju knappast förvånande!

Advertisement