En gravid kvinna svimmar på tåget och orsaken är minst sagt oroande

av sofia

31 Juli 2023

En gravid kvinna svimmar på tåget och orsaken är minst sagt oroande
Advertisement

Vardagen är tröttsam för oss alla. Vi rusar fram och tillbaka mellan tusen åtaganden och det verkar alltid som att tiden inte räcker till för att göra allt. På grund av denna stress blir även vår kropp lidande och försöker utnyttja varje liten stund för att hitta lite återställande vila. När vi kommer hem från jobbet, till exempel, eller från någon annan plats och åker med kollektivtrafik, kan vi bara hoppas på att vi, när vi kliver ombord, hittar en tom plats att slå oss ner på. Det är en normal känsla, men vi vet också att det finns reserverade platser på bussar, tunnelbana och tåg som är till för dem som behöver dem mest.

En regel som i teorin alla borde respektera, men så är det tyvärr inte och historien vi ska berätta nu är ett tydligt bevis på detta.

via Mirror

Advertisement
Matthew Gan/Wikimedia

Matthew Gan/Wikimedia

Historien delades av en mamma på Mumsnet för att dela sina tankar och förstå, genom att fråga om andras åsikt, om hennes sätt att tänka var överdrivet eller inte.

"Jag reser minst två gånger i veckan med tåg och jag märker mer och mer hur sällsynt det är att bli erbjuden en plats - börjar kvinnan - Under min förra graviditet var det inte så här och jag märker skillnaden. Jag är gravid i vecka 34 och min mage syns tydligt under mina kläder så folk förstår i vilket tilstånd jag är - fortsatte hon - jag vet inte orsaken, men jag lider av lågt blodtryck i denna fas av graviditeten och speciellt på trånga platser blir jag väldigt svag. Jag är säker på att det händer andra gravida kvinnor också och jag vet att jag inte är den enda”.

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Trots allt låtsas människorna runt henne som att ingenting har hänt och fortsätter att förbli instängda i sin värld som består av smarttelefoner eller kanske böcker, men i alla fall långt ifrån verkligheten för dem som behöver lite uppmärksamhet. I sin berättelse specificerade denna kvinna sedan att hon ibland bad om att få sitta ner, eller så gjorde någon annan det åt henne, men utan att lyckas.

En dag kände hon sig tydligen väldigt svag och efter flera försök att få en plats svimmade hon. "Den dagen mådde jag riktigt dåligt - förklarar hon - jag kunde inte stå upp och jag försökte 3 gånger be att få sitta ner, men de låtsades inte höra mig och till slut svimmade jag. Dessa beteenden avskräcker mig från att gör det i framtiden".

Frågan som ställdes och även riktades till användarna är om det var orimligt att tro att människors elakhet har nått en nivå som aldrig hade nåtts tidigare.

Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Det var många som gav sin åsikt, men alla stod inte på mammans sida. För vissa är det en självklarhet att ge andra människor sin sittplats, särskilt till de som verkligen behöver det, som äldre och gravida kvinnor som utan tvekan bör få sitta. Andra har tvärtom sagt att det inte är så självklart. "Det är en väldigt känslig fråga - sa en användare - ibland vet man inte hur man ska bete sig eftersom man kan träffa en man eller kvinna som känner sig kränkt av ditt erbjudande och tittar snett på dig".

Sedan finns det de som har tipsat om att alltid fråga om du känner ett behov av att sitta ner några minuter, med en sak i åtanke: utgå aldrig från att den som sitter på sätet inte har någon typ av problem bara för att det kanske inte syns. Om en person inte reser sig omedelbart kanske den i sin tur har en giltig orsak, kanske inte ett synlig sådan, men inte mindre viktigt för detta.

Och vad tycker du om den här frågan och hur beter du dig vanligtvis i liknande situationer?

Advertisement