Trä en strumpbyxa på en galge: den perfekta lösningen att använda i hemmet

av sofia

29 Juli 2023

Trä en strumpbyxa på en galge: den perfekta lösningen att använda i hemmet
Advertisement

När vi går från en säsong till en annan är det normalt att var och en av oss gör det berömda "säsongsbytet" av kläder. Garderoberna töms och fylls sedan igen med de typer av plagg som passar det rådande klimatet. Att göra den här typen av ändringar är också rätt tillfälle för att lägga undan det som vi inte längre bär, som har åldrats, som inte längre sitter så bra eller som vi helt enkelt inte gillar.

Därför slänger vi dem eller lämnar in dem för återvinning av tyg. Men var försiktig med vad du slänger: vissa saker kan vara mycket användbara i hemmet. Vad syftar vi på? Låt oss förklara närmare.

Advertisement
Trä en strumpbyxa på en galge: den perfekta lösningen att använda i hemmet - 1

Efter vintern när sommaren kommer lägger vi undan tröjor, jackor och långbyxor för att ge plats åt ljusare, mer färgglada kläder som passar det nya klimatet. Bland de saker som bör läggas åt sidan fram till höstens ankomst finns det säkerligen strumpbyxor, speciellt i kvinnors lådor. Mer eller mindre genomskinliga strumpbyxor som hjälper till att hålla dig varm även vid mycket låga temperaturer, utan att behöva ge avkall på stilen.

Att slänga dem är dock dumt, tvärtom kan de bli ett knep att använda dig av hemma och som du inte längre kommer att klara dig utan. Många människor använder det redan i stor utsträckning och är väldigt nöjda. Det viktiga är att ha en galge nära till hands att använda i kombination med dina gamla strumpbyxor.

När dessa två föremål förenas är sättet de kan användas på något som kommer att göra dig mållös och kanske få dig att säga: "Varför tänkte jag inte på det innan?".

Advertisement
Safedom/Wikimedia

Safedom/Wikimedia

Finns det delar av huset som du bara inte når utan att plocka isär möblerna, och som av denna anledning förblir fulla av damm för att du inte kan rengöra dem? Med tricket vi ska avslöja för dig idag kommer du äntligen att kunna ta farväl av "gömt" damm och bli av med det enkelt och framför allt på ett billigt sätt.

Faktum är att allt du behöver är ett par gamla strumpbyxor och en galge.

Trä en strumpbyxa på en galge: den perfekta lösningen att använda i hemmet - 3

Linda strumpbyxorna runt galgen och använd denna nya dammtrasa för att nå de mest svåråtkomliga platserna i huset för att ta bort eventuell smuts. Till exempel: hur städar du under möbler? Om sopborsten fastnar någonstans måste du plocka isär dem för att kunna komma åt de mest svåråtkomliga punkterna, men nu finns det en enklare lösning. Nu har du ett helt nytt knep för att befria ditt hem från damm och kvalster.

Tack vare strumpbyxorna på galgen kan du faktiskt skjuta in din nya dammtrasa under möblerna, eller föra in den bakom för att få bort smuts som är svår att nå.

Kände du redan till den här metoden eller är den helt ny för dig? Kommer du att prova den?

Advertisement