Vilket glas innehåller mest vatten? Se om du kan lösa detta quiz

av sofia

27 Juli 2023

Vilket glas innehåller mest vatten? Se om du kan lösa detta quiz
Advertisement

Logiktest är ett populärt tidsfördriv för många människor. Det finns de som alltid ser fram emot nya utmaningar för att testa sig själva och utmana sig själva först och främst, men också för att hålla hjärnan aktiv och alert. Att försöka lösa denna form av quiz är faktiskt ett utmärkt sätt att undvika att ditt sinne åldras i förtid och att träna logiskt tänkande, koncentration och förmågan att resonera kring problem.

Det är därför vi idag vill föreslå att du testar detta logiska test, en snabb utmaning som kan lösas på väldigt kort tid, var bara uppmärksam på vad som krävs och låt inte skenet bedra. Om du är redo ber vi dig titta på de fyra glasen som står bredvid varandra och försöka avgöra vilket som innehåller mest vatten av alla.

Advertisement
Davide Restivo/Wikimedia

Davide Restivo/Wikimedia

På bilden finns 4 glas fyllda med vatten, som vart och ett har olika föremål i sig. I glaset som anges med bokstaven A ser vi en sax, i den andra, den med bokstaven B, finns ett gem, i behållaren med bokstaven C ser vi ett suddgummi och i den med D en klocka.

Vid ett allra första ögonkast verkar det som om mängden vatten är densamma i var och en av behållarna, men så är inte fallet alls. När vi tittar på detaljerna för att försöka gissa, måste vi ta hänsyn till flytkraft, även känd som Arkimedes princip.

Enligt denna kan vi se hur nivån ökar när en fast kropp placeras i vatten. Koncentration är verkligen avgörande för att komma fram till lösningen av det logiska testet. Vi måste vara mycket uppmärksamma på varje element som finns på bilden och noggrant beräkna varje aspekt innan vi ger svaret som vi tror är rätt.

Har du funderat, men lyckas bara inte lista ut det? Inga problem, du kommer snart att få lösningen, men ge det ett sista försök och kanske lyckas du lösa detta quiz.

Advertisement

Här kommer lösningen...

Här kommer lösningen...

Om vi ​​tänker på Arkimedes lag enligt vilken närvaron av en fast kropp inuti en typ av vätska flyttar en viss mängd av den vätskan uppåt, hittar vi snart lösningen.

Faktum är att om vi uppmärksammar föremålen som finns i de 4 glasen, märker vi hur ett av dem verkligen är lättare än de andra. Gemet, utan tvekan. Här är alltså svaret. Behållaren med den största mängden vatten inuti är den med bokstaven B. Eftersom den fasta kroppen inuti är mycket liten kommer dess massa att tränga undan en väldigt liten mängd vatten, vilket är anledningen till att det var mer vätska i det glaset från första början.

Hittade du rätt svar eller lät du dig distraheras och gjorde någon annan typ av resonemang?

Advertisement