Om du lyckas urskilja antalet dolda nummer på bilden har du en väldigt vältränad hjärna

av sofia

28 Juli 2023

Om du lyckas urskilja antalet dolda nummer på bilden har du en väldigt vältränad hjärna
Advertisement

Matematik är ett av de ämnen som de flesta elever kanske tycker minst om. Uträkningar, problem och ekvationer av alla dess slag är inte det roligaste man kan sysselsätta sig med, men vi vet mycket väl att det att experimentera med siffror är ett av de bästa sätten att hålla igång hjärnan. Ändå finns det många andra alternativ. Quiz till exempel, eller utmaningar med siffror som inte har med ren matematik att göra är ett fantastiskt sätt att träna samtidigt som man har roligt.

Det vi vill föreslå att du testar idag tillhör just kategorin bildtest som är användbara för vår mentala träning. I det här fallet måste du anstränga dig för att ta reda på hur många siffror som döljer sig på bilden.

Tre, två, ett... nu kör vi!

Advertisement

Hur många siffror döljer sig på bilden? Se om du kan hitta lösningen!

Hur många siffror döljer sig på bilden? Se om du kan hitta lösningen!

För att fungera perfekt måste vår hjärna ständigt tränas. Det finns många sätt som passar olika smaker, och det behöver inte nödvändigtvis vara svårt för att vara effektivt. Ta till exempel dagens quiz. Det har inget med matematik att göra, trots att det har siffror som huvudpersoner är det inte alls tråkigt och stimulerar vår koncentration mycket.

Ta den tid du behöver på dig för att kunna identifiera de många siffrorna som är dolda på bilden. Om du tror att det bara finns 3 eller 4 har du fel. Skärp blicken och begränsa dig inte till att bara iaktta bilden från ett enda perspektiv... det finns fler siffror än du kan föreställa dig.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Är utmaningen svårare än du förväntade dig? Inga problem, vi ger dig några små tips. Först och främst, leta inte efter tvåsiffriga nummer: de på bilden är alla ensiffriga. Detta begränsar redan alternativen och hjälper dig att inte leta efter något som inte finns vilket riskerar att få dig att tappa koncentrationen.

Andra tipset: försök vända upp och ner på bilden. Kanske kan detta vara till hjälp i jakten på siffror.

Om du vill försöka en gång till innan du ger det definitiva svaret, stanna upp och undvik att scrolla ner. Gå istället tillbaka till artikelns första bild.

Stunden är kommen... här kommer lösningen!

Stunden är kommen... här kommer lösningen!

Vid det här laget vill vi avslöja mysteriet. Siffrorna som döljer sig på bilden är totalt 9. Skulle du någonsin ha gissat det eller lyckades du hitta alla?

Vi börjar från 0, en siffra som kanske få har tänkt på. Sedan 1, 2, 3, 4, 6, 8 och 9 vilka alla kan hittas genom att titta på bilden som vanligt. Vänd den sedan upp och ner så kan du också hitta siffran 7, den enda som är upp och ner.

Det fanns många fler siffror än man kunde tro. Hittade du dem eller tyckte du att dagens utmaning var svår?

Advertisement