Två killar låtsas må dåligt för att få åka ambulans

av sofia

12 Juli 2023

Två killar låtsas må dåligt för att få åka ambulans
Advertisement

Vi vet hur viktig räddningstjänsten är och att de kan hjälpa oss i svåra stunder. Just för att de är väsentliga för att rädda många liv är det viktigt att förstå när det är lämpligt att kontakta läkare, ambulanspersonal och sjuksköterskor för insatser utanför vårdinrättningarna, för att inte utnyttja dessa viktiga tjänster i onödan.

Vilket tydligen de två ungdomarna i centrum av denna berättelse inte verkade ha förstått. Två 20-åringar gjorde något fullkomligt respektlöst genom att iscensätta en krissituation bara för att få gratis "skjuts".

via Today

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Den upprörande händelsen ägde rum i Italien, där två 20-åriga killar kontaktade första hjälpen-numret och hävdade att en av dem befann sig i stor fara, enbartför att de inte visste hur de skulle nå den staden som låg närmast platsen där de befann sig.

Eftersom de inte ville eller kunde använda kollektivtrafiken och inte ville gå, bestämde sig killarna för att ringa sjukvårdens journummer och låtsas må dåligt för att transporteras till sjukhuset i närmaste stad. Det som förvärrade hela brottet var att de dessutom filmade det ögonblicket med mobiltelefonen och dela videon skrattandes på sociala medier.

Efter att ha hört att en av de två verkade allvarligt bekymrad under samtalet kom räddarna till platsen på nolltid, men insåg snart att situationen inte var så allvarlig som den verkade. Ändå insisterade en av de två på att han hade bröstsmärtor, så de fördes till stadens sjukhus. Detta var det slutliga målet för dessa två unga människors "resa".

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

När de väl anlände till sin destination verkar det dock som att ungdomarna på bara några minuter lyckades lämna platsen utan att bli upptäckta. Ett helt klart dåligt skämt som ingen uppskattade. Den inblandade vårdinrättningen lämnade omedelbart in en anmälan för vållande till larm och avbrott av allmän tjänst och polisen gör allt för att identifiera och spåra killarna.

En berättelse som gör dig chockad och påminner oss än en gång om vikten av att förmedla goda värderingar till våra barn, för att göra dem till mer medvetna och respektfulla vuxna.

Advertisement