Många människor lägger ett glas på handtaget när de är på semester... varför?

av sofia

12 Juli 2023

Många människor lägger ett glas på handtaget när de är på semester... varför?
Advertisement

Att åka på semester är allas dröm, speciellt efter ett långt år av arbete, åtaganden och dagliga sysslor. Att ta några lediga dagar för att koppla av och slippa tänka på allt är varje människas rätt, och det enda man verkligen vill ha är mycket avkoppling, lugn och ro. Men för att inget ska störa semestern är det dock bra att organisera den på bästa möjliga sätt ur alla synvinklar.

Så här kommer några tips för att inte glömma att göra en del viktiga saker både innan avfärd och när det valda resmålet väl är nått. Låt oss ta reda på vilka det är.

via Brightside

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Oavsett vilken destination du väljer är det nödvändigt att ha lite grundläggande information för att få en lugn och eventuellt problemfri vistelse. Först och främst är det viktigt att veta vilket språk man brukar tala, vilken valuta som används och vilka personliga handlingar som krävs för att kunna vistas i ett specifikt land. När dessa saker har ordnats kan du tänka på några knep för din egen säkerhet och för dina ägodelar när du väl kommer fram till din destination.

1. Ladda ner alla appar du behöver till din telefon, särskilt de som fungerar utan internetanslutning. Det kan hända att du inte har wifi eller ett telefonnät tillgängligt för att surfa.

2. Gör en kopia av dina dokument och behåll den alltid i din e-post så att du, om du tappar bort dem, lättare kan återställa dem och begära en kopia.

3. Lägg en "låtsas"-plånbok i väskan för att lura ficktjuvar som kan finnas på kollektivtrafik eller någon annanstans.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

4. När du anländer till hotellet, se till att ditt rum är åtminstone på andra våningen, då de på bottenvåningen eller första våningen är mer utsatta och elaksinnade människor kan lätt bryta sig in.

5. Ange dina personuppgifter till personalen på ett så diskret sätt som möjligt, så att nyfikna öron inte lyssnar och inte fångar upp viktig information.

6. När du lämnar rummet, kom ihåg att täcka titthålet i dörren, om du finner det öppet, meddela hotellsäkerhetstjänsten omedelbart.

7. Lägg aldrig dina tillhörigheter i hotellets kassaskåp då det är det första stället en tjuv skulle leta på. Be istället personalen att förvara dina tillhörigheter någon annanstans, eller undvik att ta med dig dyrbara föremål eller dyra kläder på semestern om det inte är nödvändigt.

8. När du är i ditt rum och vill vila, sätt ett glas på dörrhandtaget: om någon försöker komma in utan din vetskap kommer det att falla och låta och väcka dig.

9. Om du då måste lämna rummet för att besöka semesterställen, sätt skylten "stör ej" på dörren för att förvirra eventuella tjuvar och låtsas vara på rummet för att de inte ska försöka ta sig in.

10. Kom också ihåg, om du behöver ta ut kontanter, gör det aldrig på isolerade platser, var försiktig så att ingen är i närheten och räkna aldrig sedlar när du fortfarande är bredvid bankomaten.

Guardachevideo

Guardachevideo

10 resetips som vi rekommenderar att du tänker på för en lugn vistelse. Kände du redan till några av dem och använder du dem i praktiken?

Advertisement