Sonen spelar tv-spel till sent på kvällarna så pappan straffar honom hårt, men får stark kritik

av sofia

13 Juli 2023

Sonen spelar tv-spel till sent på kvällarna så pappan straffar honom hårt, men får stark kritik
Advertisement

Att uppfostra barn är en komplex uppgift, en fin balans att hitta, eftersom varje barn är en unik individ med olika behov och personlighet. Även om straff kan vara ett sätt att korrigera felaktigt beteende, är det viktigt att dosera dem klokt. Disciplinen bör vara konsekvent, men inte grym.

Vi måste lära våra barn värdet av respekt och ansvar, försöka få dem att reflektera över konsekvenserna av sina handlingar, men vi lyckas inte alltid med det. Detta förstod nyligen en pappa som försökte uppfostra sin son genom att ta bort det han hade sparat från hans favoritspel. Men låt oss ta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Huvudpersonen i berättelsen är pappa till två barn, en 9-årig son och en 6-årig dotter. Den äldsta älskar att spela ett tv-spel som heter "Minecraft" där man skapar oändliga virtuell världar.

Det finns spelare som tillbringar flera år med att skapa riktiga parallella världar. Även sonen i den här familjen hade en Minecraft-värld där han hade byggt ett ganska imponerande slott på en ö, som han var mycket stolt över att visa för sin pappa.

"Ända sedan skolan slutade har han haft problem med att vakna i tid. Han ska vakna klockan 7 varje morgon, men den senaste månaden har han sovit till ungefär 9 eller 10. Jag har alltid ställt in hans väckarklocka, men han sover så länge han kan. Jag väcker honom inte för att det att vakna av sig själv är en färdighet han behöver lära sig", förklarar pappan. "För ungefär två veckor sedan sa jag till honom att det kommer att finnas konsekvenser för honom om han fortsätter sova så länge varje morgon. Först förstod han och vaknade i tid varje morgon. Men för ungefär en vecka sedan gick han tillbaka till sina gamla vanor. Igår sa jag till honom att det var sista varningen. Han sov till 11 idag", fortsatte han.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Mannen gick därför vidare från ord till handling: han gick till sin sons dator och raderade hans favoritvärld av Minecraft, samt nekade honom åtkomst för nästa månad.

"När jag berättade det för honom började han skrika och gråta. Han berättade att han hade tillbringat ett helt år med att arbeta med den världen och att han var väldigt upprörd över att han aldrig skulle få se den igen. Han grät och snyftade hela dagen och han vägrade att äta sina måltider”, avslutade pappan samtidigt som han frågade människor på nätet om råd om huruvida han hade överdrivit med detta straff eller inte.

De flesta försvarade sonen och sa att hans pappa var för strikt: "Detta är auktoritärt föräldraskap. Han var stolt över vad han gjorde och du förstörde allt. Du kan straffa honom genom att tvinga honom att vara borta från tv-spel ett tag. Var du verkligen tvungen att förstöra det han hade skapat också? Låter som ett beslut som tagits i ilska. Detta kommer att ge ditt barn allvarliga förtroendeproblem. Du bör definitivt be om ursäkt", kommenterade en person. Vad tycker du om det här?

Advertisement