En pappa bestämmer sig för att ge sin 9-åriga son en läxa, men hans fru anklagar honom för att ha överdrivet

av sofia

11 Juli 2023

En pappa bestämmer sig för att ge sin 9-åriga son en läxa, men hans fru anklagar honom för att ha överdrivet
Advertisement

Att uppfostra sina barn kan visa sig vara en tuff väg, där det aldrig är lätt att upprätthålla vissa regler. Vissa föräldrar, när det är dags att möta nya utmaningar, kan frestas till att ta till olika knep för att få sina barn att lyda. Det är dock viktigt att komma ihåg att ärlighet och konsekvens har en nyckelroll i en god uppfostran.

Vissa trick kan leda till tillfälliga resultat, förstöra den tillit och förståelse som finns mellan föräldrar och barn. En ung pappa insåg detta nyligen när hans fru tittade på honom som om han var en "dålig förälder" efter att han delade med sig av den läxa hans försökt lära sin nioårige son. Men låt oss ta det hela från början.

via The Sun

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Pappan, som förblev anonym, förklarade att deras son, som heter Tim, ofta lämnar sin cykel ute i trädgården trots att han hela tiden blir tillsagd att ställa den i garaget för att förhindra att den blir stulen. Trots varningarna fortsätter Tim att ignorera dem och pappan har nått gränsen för frustration när han bestämmer sig för att vidta drastiska åtgärder.

En morgon, på väg till jobbet, märkte pappan att cykeln hade legat ute hela natten igen. Han passade på att bevisa för Tim att "hans varning faktiskt kunde gå i uppfyllelse".

Han lade sin cykel i bagageutrymmet på sin bil och begav sig till jobbet. Kort därefter fick han ett telefonsamtal från en djupt upprörd Tim som frågade om han hade sett cykeln när han gick ut den morgonen. Pappan svarade: "Nej, jag har inte sett den. Det är därför vi hela tiden säger till dig att du ska ställa undan din cykel." Han försökte lugna Tim och sa till honom att de skulle utarbeta en plan för honom att skaffa en ny cykel när han kom hem.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

När han kom tillbaka från jobbet tog han med sig sin cykel och berättade för Tim att han hittat den övergiven i en närliggande park och varnade honom för att han "inte alltid skulle ha sådan tur". Senare på kvällen sa hans fru att han hade en otroligt tur som hittade sonens cykel, varpå han förklarade att han hela tiden hade haft den i bilen och berättade vad som hade hänt.

"Hon tittade på mig som om jag var ett hemskt monster. Varför utsatte du vår son för något sånt här? Och varför berättade du inte åtminstone om den här dumma planen för mig så att jag kunde stoppa dig?" sa hon.

"Det var inte planerat, det var bara ett plötsligt beslut på väg till jobbet och du sov fortfarande. Tim var inte utan sin cykel länge, det var bara en dag, och jag ville inte gör det för mycket av en börda för honom," svarade han. Bekymrad över sin frus reaktion delade han historien på Reddit och frågade andra användare om även de tyckte att han hade gått för långt. Vad tycker du om det här?

Advertisement