En brud väljer att vara hård och kommer att stämma de som inte kommer på bröllopet om de har sagt att de ska komma

av sofia

11 Juni 2023

En brud väljer att vara hård och kommer att stämma de som inte kommer på bröllopet om de har sagt att de ska komma
Advertisement

Att gifta sig är underbart och det finns inga ord för att beskriva hur härligt och känsloladdat det är att hålla på med förberedelserna för att inte tala om när den speciella dagen kommer. Det trolovade paret räknar minuterna och sekunderna som skiljer dem från den stora dagen och vill att allt ska vara perfekt. Just därför är organisationsfasen lång och ofta även stressig, men efter så mycket arbete är det att känna sig lycklig och ha nära och kära vid sin sida det enda man tänker på.

En sak som är säker och som alla som har upplevt den händelsen är väl medvetna om är att utgifterna för en sådan tillställning inte är få och man måste vara försiktig och hålla allt under kontroll för att inte få oväntade eller alltför stora ekonomiska utgifter. Det är därför huvudpersonen i den här historien har bestämt sig för att ta till ett knep för att förhindra detta. Låt oss förklara hur.

via Today

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

I ett inlägg på Reddit berättade en blivande brud om ett beslut hon fattade angående sin bröllopsdag. Att anordna ett sådant evenemang kräver mycket ansträngning, hårt arbete och till och med pengar och kvinnan har därför bestämt sig för att ta till ett knep för att undvika att slösa pengar i onödan.

Vi är väl medvetna om att när platsen för ceremonin och sedan platsen för förfriskningarna har valts, kommer man att behöva veta hur många utav gästerna som kommer att kunna komma för att meddela antalet deltagare till lokalerna. Självklart motsvarar var och en av gästerna en avgift att betala, varför det alltid är bra att vara säker på att alla dyker upp för att slippa spendera pengar i onödan.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Just för att undvika detta delade vår huvudperson sin idé på ett forum på nätet. "Jag har bestämt mig för att skriva ett lite annorlunda krav på inbjudningarna - förklarar hon - om de inbjudna bekräftar sin närvaro men sedan inte kommer, kommer jag att stämma dem för att få ersättning motsvarande kostnaden jag ådragit mig för måltiden som de inte har ätit. I annat fall är det inget att betala”.

Ett beslut som en del användare tyckte var lite roligt, men som också fick dem att reflektera. Och även om det fanns de som inte tyckte att det var en helt dum idé, var det många som ansåg att det var överdrivet. Något oväntat kan trots allt hända alla och det är inte alltid man kan hålla det man lovar.

Men är det rätt att de betalar för sin frånvaro? Vad tycker du om det här?

Advertisement