En kvinna ber sin mamma ta hand om sitt barnbarn och det slutar med att mamman ger henne en räkning efteråt

av sofia

22 Maj 2023

En kvinna ber sin mamma ta hand om sitt barnbarn och det slutar med att mamman ger henne en räkning efteråt
Advertisement

När du blir förälder finns det många glädjeämnen på vägen som väntar framför dig, men samtidigt finns det även många ansvarsområden som du kommer att tvingas möta. Lyckligtvis är vi nästan aldrig helt ensamma om att möta detta äventyr. Vi kan i de flesta fall åtminstone räkna med stödet och den dyrbara visdomen från våra egna föräldrar, som nu följaktligen kommer att ha blivit mor- eller farföräldrar.

Att vara mor- eller farförälder är verkligen en viktig roll, men alltför ofta tas de för givet och den här kvinnan har bestämt sig för att anamma en "outside the box"-filosofi när det handlar om att ta hand om sitt barnbarn.

via Euro.dayfr

Advertisement
changelinks/Pixabay - Not the actual photo

changelinks/Pixabay - Not the actual photo

Fallet med en 64-årig mormor som påstås ha vägrat ta hand om sitt barnbarn om hon inte fick en lämplig ekonomisk ersättning, nämligen 20 dollar i timmen, motsvarande den genomsnittliga kostnaden för en barnvakt i Usa, väckte stor uppståndelse.

Hennes dotter blev chockad av sin mammas begäran eftersom hon tog för givet att mamman villigt skulle ägna sig åt hennes barn, lite som de flesta mor- och farföräldrar brukar göra. Men det faktum att många föräldrars kärlek leder till att de tar hand om sina barnbarn gratis gör det inte till en självklarhet eller något som måste gälla alla.

”Om jag och min man tog hand om dig utan någons hjälp betyder det att du också kan göra samma sak med din son, eller hur?” Skulle mamman ha påpekat för sin dotter som nyligen blivit mamma.

Advertisement
Ai Generated/Psycode - Not the actual photo

Ai Generated/Psycode - Not the actual photo

29-åringen skulle då ha skrivit ett inlägg på ett välkänt forum och sökt efter bekräftelse. Hon undrade om det var hon som gjorde fel i att ta för givet att hennes mamma skulle ha hjälpt henne med hennes barn, och i praktiken helt enkelt varit en mormor.

Människor på nätet tvivlade inte så mycket på saken och svarade henne direkt: "Din mamma har rätt, du har valt att skaffa ett barn, hon har redan uppfostrat sitt så du ska inte ta det för givet eller, ännu värre, kräva hennes hjälp”. Skrev en person.

Men kvinnan påpekade att hon inte hade råd att göra som hennes mamma hade gjort när hon var liten, nämligen att sluta jobba och vara hemmafru på heltid och bara förlita sig på sin makes lön. "Jag är ledsen att jag är rak och kanske oförskämd, men om du inte har möjlighet att ta hand om din bebis själv borde du inte ha fört den till världen", svarade en annan användare.

Kvinnan fick alltså inte det efterlängtade stödet på nätet och många stöttade istället mormorns inställning. Vem tycker du har rätt?

Advertisement