En flicka håller på att drunkna, men två 6-åriga tvillingar ingriper direkt

av sofia

15 Juni 2023

En flicka håller på att drunkna, men två 6-åriga tvillingar ingriper direkt
Advertisement

Att snabbt kunna fatta ett beslut eller ingripa kan vara avgörande i riskfyllda eller farliga stunder. Det finns människor som inte lyckas hålla huvudet klart när de hamnar i svåra situationer och andra som tvärtom inte tvekar en enda sekund och agerar direkt.

Det är precis vad de två huvudpersonerna i den här historien gjorde, vilket gjorde dem till hjältar. Inte nog med att de inte blev överväldigade av situationen trots sin unga ålder, utan de lyckades även åstadkomma sitt mål. Låt oss ta reda på mer om dem och deras historia.

via CBS News

Advertisement
Adventures of KM&G-Morris/Flickr - Not the actual photo

Adventures of KM&G-Morris/Flickr - Not the actual photo

Peyton och Bryant är 6-åriga tvillingar som hamnade i en mycket jobbig situation. De var på semester på Disney World med mamma Amy Walters och hennes pojkvän DJ Deiter och tillbringade natten innan de återvände hem på ett hotell med pool och det var just detta enkla beslut som fattats av mamman som skulle bli avgörande i den här historien.

"Vi bestämde oss för att tillbringa natten före vår avgång på ett hotell inte långt från flygplatsen -  berättar mamma Amy - Det fanns en stor pool där och mina barn älskar att simma, de är som små fiskar, så jag gav dem tillåtelse att dyka i". Och det var där något hände.

Inte långt från de två pojkarna fanns andra hotellgäster som kopplade av vid poolen, inklusive en mamma med sin 3-åriga lilla Charlie. Situationen var väldigt lugn, åtminstone tills det lilla barnet bestämde sig för att ta ett dopp där vattnet i poolen var högre. Hans mamma hade bara vänt sig om ett ögonblick för att ställa i ordning leksakerna, när den lilla flickans förflyttade sig i poolen och eftersom hon inte längre bottnade, började hon röra sig häftigt i vattnet av panik.

Advertisement
6-year-old twins save toddler from drowning

These 6-year-old twins went away on their family vacation as normal kids. They came back heroes. https://cbsn.ws/2NIg5Iy

Pubblicato da CBS Evening News with Norah O'Donnell su Martedì 10 luglio 2018

Stunder av ren skräck som lyckligtvis fick ett lyckligt slut. Peyton och Bryant, bevittnade scenen och när de såg den lilla flickan få panik, slösade de ingen tid. De tog sig snabbt fram till henne och förde henne i säkerhet. Bara 6 år gamla utförde de ett riktigt mirakel.

"Peyton hoppade i och simmade fram mot henne - sa mamman till tvillingarna - Han tog henne till stegen där Bryant var som hjälpte henne upp. Där fick de sedan sällskap av min sambo och mamman till den lilla tjejen".

Fallet blev allmänt känt på mycket kort tid och det kom många meddelanden och samtal för att tacka de två barnen. Utan deras snabba ingripande kanske lilla Charlie inte skulle ha klarat sig, vilket är anledningen till att staten Ohio ville belöna dem och erkänna dem som nationella hjältar.

En berättelse med ett lyckligt slut som visar hur viktigt det är att snabbt ingripa i farliga situationer för att hjälpa andra. Vi kan inte göra annat än att berömma dessa två små hjältar och hoppas att många kommer att låta sig inspireras av dem.

Advertisement