Hon erbjuder sig att frakta hem mat till en äldre man, men när hon kommer in känner hon en konstig lukt

av sofia

20 Maj 2023

Hon erbjuder sig att frakta hem mat till en äldre man, men när hon kommer in känner hon en konstig lukt
Advertisement

Man föds inte som hjälte och det finns inte ens något skrivet sätt för att bli det. Det är kanske en dold gåva, en egenskap som avslöjas hos några få människor när det finns ett behov. För att göra skillnad behöver du inte nödvändigtvis göra extraordinära och storslagna gester. Ibland kan till och med ett snällt ord eller en liten handling av vänlighet göra en stor inverkan i någon annans liv.

I det här fallet utlöste några matkassar som flyttades bara några meter bort något som till slut räddade två människors liv.

via Newsbreak

Advertisement
Jessica Higgs / Facebook

Jessica Higgs / Facebook

Jessica Higgs är en mamma som arbetar som leveranstjej: hon levererar mat. Hon handlar med andra ord för en tredje parts räkning och levererar det sedan till kundernas tröskel. Men poängen är inte hennes arbete, inte helt åtminstone.

Historien utspelade sig under en helt vanlig arbetsdag för Jessica: hon skulle leverera matkassar till en av sina kunder, men när hon kom fram till sin destination var det något som inte "övertygade" henne.

Faktum är att kvinnan blev mycket orolig när hon såg kunden, en mycket gammal man som tydligen bodde ensam: han verkade trött, försvagad och sjuklig. Jessicas magkänsla sa åt henne att hjälpa till och hon var frestad att säga något, att göra något... till slut bestämde hon sig: "Ursäkta, låt mig hjälpa dig..."

Advertisement
Korman / Wikimedia Commons - Not the actual photo

Korman / Wikimedia Commons - Not the actual photo

Hon visste att hon betedde sig oprofessionellt och att hon borde ha begränsat sig till att lämna de där påsarna fulla med matvaror framför mannens hus, ta ett foto av leveransen och sedan återvända till bilen.

Men hennes instinkt sa åt henne att göra mer: "Låt mig bära in matvarorna i huset, oroa dig inte, säg var du vill att jag ska ställa varorna så gör jag det", erbjöd Jessica vänligt.

Den gamle mannen var henne mycket tacksam och gav kvinnan instruktioner om var hon skulle ställa varorna. Därmed gick vår huvudperson oundvikligen in i mannens hus och kunde ta en snabb titt runt. Det hon då lade märke till skrämde henne ännu mer...

Det där huset hade en konstig lukt ... Jessica andades in luften inne i byggnaden i bara några sekunder och kände sig yr. Gas. Det måste finnas en läcka någonstans, så kvinnan började se sig omkring. Så småningom upptäckte hon en stor propantank i köket.

Trots att hon inte var säker på sina misstankar kände hon sig tvungen att agera, så hon skickade ett meddelande till den äldre mannens dotter där hon uttryckte sina tvivel och detta skrämde henne. Dottern namn stod i inköpsordern och Jessica hade därför hennes telefonnummer. Så fort hon blev informerad om omständigheterna ingrep kvinnan omgående genom att skicka sin son för att utreda saken vidare.

Dagen efter brast Jessica ut i tårar då den där kvinnan sedan hade kontaktat henne för att tacka henne från djupet av sitt hjärta! Det fanns faktiskt en gasläcka i den lägenheten och hennes snabba rapportering räddade två liv, både den äldre pappans och den yngsta sonen till kvinnan!

Så Jessica ville spela in en video som berättar hela historien för att sprida ett viktigt budskap: "Om du ser eller hör något och du tror att du kan hjälpa till, agera då! Ta "det där extra steget": det kan verkligen göra skillnad".

Advertisement