En flicka med Downs syndrom blir sin systers personliga frisör (+VIDEO)

av sofia

05 Juni 2023

En flicka med Downs syndrom blir sin systers personliga frisör (+VIDEO)
Advertisement

Bandet mellan systrar är unikt och speciellt, baserat på kärlek och stöd och när en av dem har särskilda behov blir detta band ännu närmare och djupare. Den äldre systern blir en guide, en beskyddare, en vän att anförtro sig åt, medan den yngre systern blir en källa till inspiration, glädje och lärande. Tillsammans kan de möta livets utmaningar med mod och beslutsamhet, utan att någonsin behöva känna sig ensamma eller annorlunda.

Historien vi ska berätta för er idag är ett utmärkt exempel på denna fantastiska relation mellan systrar, som har hittat en gemensam passion som har förenat dem ännu mer. Låt oss ta reda på vad det rör sig om.

via People

Advertisement

Bandet mellan Kalista Hesch och hennes 11-åriga syster, Worthy Rigelsky, är okrossbart och skapade rubriker på sociala medier med sina roliga videor där de dansar och har roligt hemma i Wisconsin, USA. "Om jag måste beskriva Worthy med ett ord, skulle det vara glädje", säger Kalista när hon pratar om systern som deras föräldrar adopterade för sex år sedan. "Hon kan ha sina stunder, men 99% av tiden är det alltid ren glädje och lycka."

Advertisement

Worthy är en energisk tjej som, förutom att visa upp sina hår- och sminkkunskaper för miljontals människor på Instagram, älskar att ta hand om andra. "Hon är så älskvärd att när någon kommer på besök så tar hon upp en borste och börjar borsta håret på den personen direkt", säger Kalista.

Trots att hon föddes med Downs syndrom, en genetisk sjukdom som orsakar intellektuella funktionsnedsättningar och utvecklingsförseningar, har Worthy visat att hon har ett öga för detaljer, och har blivit en liten perfektionist.

Kalista avslöjar att hon och Worthy har vuxit närmare de senaste åren och upptäckte sin gemensamma kärlek till Instagram under ett pyjamas party: "Worthy stod bakom mig, rätade på min skjorta och justerade mitt halsband. Han gjorde samma sak med mitt hår och alla blev galna i henne", minns Kalista.

"Worthy är en så stor del av mitt liv och varje gång jag ser hennes stora leende är jag tacksam över att alltid ha henne med mig. Jag vet inte vad jag skulle göra utan henne", skriver hon.

Dessa två systrar är verkligen ett utmärkt exempel på hur smittsam en positiv attityd kan vara, och hur härligt det är att dela sin glädje med andra.

 

 

Advertisement