Morföräldrarna borstar inte barnbarnets hår under karantänen för att "pojkar ska inte ha långt hår"

av sofia

11 Mars 2022

Morföräldrarna borstar inte barnbarnets hår under karantänen för att "pojkar ska inte ha långt hår"
Advertisement

Covid-19-pandemin har enormt förändrat våra vanor och uppfattningar; dessutom har det för vissa människor varit en verklig utmaning att organisera sin vardag efter det att ett virus har vänt upp och ner på deras liv. Till exempel förklarade en mamma på TikTok om hur hon var tvungen att skicka sin 8-årige son, som testat positivt för Covid, till sina morföräldrars hem för att vara i karantän. Kvinnan riskerade tyvärr allvarliga hälsoproblem om hon skulle bli smittad och därför bestämde hon sig för att låta sin son sitta i karantän hemma hos morföräldrarna. Efter tre veckor tog hon hem honom och gjorde en bitter upptäckt: morföräldrarna hade inte hjälpt pojken att borsta håret en enda gång. Barnets långa hår hade blivit rufsigt som ett skatbo i nacken, så pass mycket att mamman var tvungen att ta med sin son till frisören. Anledningen till att morföräldrarna inte hade hjälpt pojken att sköta sitt hår? "Pojkar bör inte ha långt hår."

via TikTok / xanthehorrorfan

Advertisement
TikTok / xanthehorrorfan

TikTok / xanthehorrorfan

Kvinnan, vars användarnamn på TikTok är "xanthehorrorfan", blev chockad när hon gick för att hämta sin son: var det möjligt att morföräldrarna inte hade hjälpt honom att borsta håret ens en enda gång? Pojken kan förstås kamma sitt hår själv, men mamman påpekade att han ofta har svårt att komma åt håret i nacken. När mamma fick reda på varför hennes föräldrar inte tog hand om sitt barnbarns hår, blev hon så chockad att hon lovade sig själv att aldrig lämna sitt barn i deras händer igen.

Dessutom förklarade mamman att pojken hade sparat sitt hår i minst 4 år, med avsikten att klippa av allt på en gång och skänka håret till "Wigs for Kids", en förening som har funnits och skänkt peruker i över 40 år till barn och ungdomar som genomgår kemoterapi.

Advertisement
TikTok / xanthehorrorfan

TikTok / xanthehorrorfan

"Hans morföräldrar vägrade hjälpa till på grund av deras personliga övertygelse och sa att min son själv är ansvarig för sitt trassliga hår", sa mamman.

Barnet blev kraftigt försummat av sina morföräldrar under karantänen och så fort hans mamma fick tillbaka honom tog hon honom till frisören för att klippa det på tok för rufsiga håret. En video på TikTok visar scenen där den lilla pojken tvingas klippa av sig håret, åtminstone den mest skadade delen, om än motvilligt.

Morföräldrarna borstar inte barnbarnets hår under karantänen för att "pojkar ska inte ha långt hår" - 3

Vad tycker du om den här historien? Många användare uttryckte sin solidaritet med mamman och barnet, medan andra oväntat nog att det håret var för långt för ett så litet barn. Skriv din åsikt i kommentarerna!

Advertisement