En restaurang tvingar barnen att sitta ned under hela måltiden vilket ger upphov till stark debatt

av sofia

10 Maj 2023

En restaurang tvingar barnen att sitta ned under hela måltiden vilket ger upphov till stark debatt
Advertisement

En familjelunch eller middag är något som många ser fram emot, oavsett om vi gillar vår svärmor eller svärson eller inte gör det. Skämt åsido, att samlas med släktingar vid bordet och njuta av god mat med dem samtidigt som man njuter av gott sällskap är verkligen en mycket trevlig vana. En återförenad familj, även om det "bara" involverar föräldrar och barn, är alltid en mysig händelse och ibland bestämmer man sig för att göra tillfället speciellt, kanske genom att gå ut och äta på restaurang till exempel. Men saker och ting kan bli helt annorlunda än vad vi hade planerat.

Detta är vad som hände med en familjefar som stod inför en svår fråga.

via Euro.eseuro

Advertisement
Stocksnap.io - Not the actual photo

Stocksnap.io - Not the actual photo

Alfonso Pato ville bara tillbringa en trevlig dag med hela sin lilla familj och han hade bestämt sig för att göra det genom att boka bord på en välkänd spansk restaurang vid namn O Fragón de Fisterra, Galicia.

Så mannen gick in på nätet för att göra en bokning för dem alla och här ramlade han på en ovanlig regel på restaurangens hemsida: "Barn under 12 år måste sitta kvar vid bordet under hela måltiden, om du kommer med barn, ring innan bokning".

Alfonso rådfrågade människor på webben och frågade om de också tyckte att den ovanliga regeln var fullständigt diskriminerande, nästan ett avskräckande medel för personer med små barn som tänkte komma till denna vackra plats som har utsikt över kusten. Debatten tändes på ett ögonblick.

Advertisement
AI Generated - Psycode

AI Generated - Psycode

"Problemet ligger aldrig hos barnen, utan snarare hos föräldrarna som inte kan eller vill hantera dem", skrev någon, "Kunder är inte skyldiga att stå ut med andras barn och det är i vilket fall upp till ägaren att bestämma vilka regler som ska gälla och följaktligen för kunderna!", tycker en annan användare; "Jag håller inte med, reglerna är för stela och själviska", tillade ännu en, men sedan fanns det en person som skrev: "Du valde att tolka det på det sättet, men enligt min mening är det regler för säkerheten för barnen och människorna runt omkring dem".

Denna sista kommentar verkar återspegla restaurangens policy som omedelbart ingrep för att klargöra tvisten: "Det är för att skydda barnen. Lokalen har stora glasrutor, vilket gör vår restaurang till en mycket farlig plats för dem som är för små ". Dessutom tillade ägaren att en liten pojke tidigare hade gått vilse och på grund av platsens läge, som ligger framför stranden Langosteira, kunde situationer som den som inträffade visa sig vara mycket riskabla och inte lätta att lösa. 

Vem tycker du har rätt, den "inte särskilt inkluderande" krögaren eller familjepappan som kände sig låst av de stränga reglerna?

Advertisement