En mamma blir vansinnig när förskolan ringer för att tala om att hennes son har råkat ut för en "liten" olycka

sofia

09 Maj 2023

En mamma blir vansinnig när förskolan ringer för att tala om att hennes son har råkat ut för en "liten" olycka
Advertisement

När du blir förälder vet du att du kommer att ha många ansvarsområden. I detta befinner vi oss dock knappast helt ensamma: släktingar, och ibland även vänner, kan erbjuda mycket hjälp när det gäller vård och skötsel av ett barn. På grund av alla åtaganden blir det nästan nödvändigt att, vid vissa tillfällen anförtro våra barn åt någon annan och det är inget fel med det. Förutsatt att den som passar dem faktiskt övervakar dem på bästa sätt.

Tyvärr var det inte detta som hände med huvudpersonen i den här historien som omedelbart var tvungen att rusa till förskolan där hon hade lämnat sin 10 månader gamla bebis.

via Bbc

Advertisement
Gustavo Fring/Pexels/screenshot/ - Not the actual photo

Gustavo Fring/Pexels/screenshot/ - Not the actual photo

Ellie Nilssen, 28 år gammal, hade fått ett oroande telefonsamtal. Förskolan Little Dreams Nursery i Aberdeen, hade kontaktat henne för att informera henne om en olycka angående hennes 10 månader gamla son Blake. Pedagogen hade förklarat för henne att barnet av misstag hade spillt varmt vatten på sig när han lekte, men att det inte var något att oroa sig för. Kvinnan kände sig genast lugnare då det trots allt inte verkade vara en nödsituation.

Ellie beslutade sig ändå att i lugn och ro åka till förskolan för att hämta sin son.

När hon väl kom dit, tillsammans med sin man Daryl, hade hon dock hört något riktigt oroande då det kom fruktansvärda skrik av smärta från byggnaden med avdelningen för spädbarn. Paret hade känt igen hans röst omedelbart: det var Blake.

Ellie Johnson/Instagram

Ellie Johnson/Instagram

Den lilla pojken hade brännskador på benen och en arm och hans föräldrar blev helt chockade över detta. Trots sin fasa hade de lyckats förbli klartänkta nog att genast ringa en ambulans. Diagnosen visade på andra gradens brännskador. Detta hade hänt då barnet, i ett försök att resa sig från sittande ställning på marken, hade försökt häva sig upp med en hink med kokande vatten och blekmedel som hamnade på honom.

Blake lades in på sjukhus, opererades och behandlades ordentligt och är nu vid utmärkt hälsa. Föräldrarna blev dock chockade av händelsen och framför allt av det slarviga och bristfällande ingripandet från förskolepedagogerna som trots allt fortsatte att försöka rättfärdiga sig själva och förringa det inträffade.

Så paret gjorde en anmälan mot förskolan och en femsiffrig ersättning betalades ut. Dessa pengar sattes sedan in på lilla Blakes konto som han kommer att ha tillgång till när han blir myndig.

Man förväntar sig självklart när man vänder sig till en specialiserad struktur med utbildad personal att kunna känna sig trygg och säker, men tyvärr är det inte alltid så. Hur hade du agerat om det varit ditt barn?

Advertisement