Hennes hund räddar hennes liv genom att "nosa sig till" en organdonator medan de var på semester

av sofia

18 Juni 2023

Hennes hund räddar hennes liv genom att "nosa sig till" en organdonator medan de var på semester
Advertisement

En semester är ofta en välbehövlig paus i vardagen, chansen att koppla av och få lite ny energi. I det här fallet blev det vändpunkten för en kvinna vars framtid plötsligt blev tryggad. På vilket sätt?

Tja, låt oss säga att alla inte har turen att kunna njuta av en god hälsa. Vi kanske tar det för givet, men det är inte alls så. Huvudpersonen i den här historien hade kämpat i mer än tio år med en allvarlig kronisk sjukdom och tyvärr blev situationen mer och mer allvarlig. Sedan, en helt vanlig dag, löste plötsligt hennes hund alla hennes problem.

via Mirror

Advertisement

Lucy Humphrey, 44 år gammal, hade tvingats avstå sin första semester: hon hade planerat att åka med sin partner, Cenydd Owen, på en husbilsresa. Tyvärr hade det avancerade och försvagande stadiet av hennes sjukdom tvingat dem att avstå eftersom Lucy behövde regelbunden behandling på specialutrustade platser.

Så till slut hade de beslutat sig för att ha en grillfest på stranden. Vad de däremot inte visste var att detta faktiskt skulle bli den mest minnesvärda semestern någonsin.

Allt började på grund av en av parets hundar, Indie, en Dobberman. Hunden hade under deras grillfest på stranden börjat störa en annan person som befann sig nära dem. Tredje gången hade Cenydd inget annat val än att gå och be den personen om ursäkt... En person som dock skulle förändra deras liv för alltid.

Advertisement

“A STRANGER I MET AT THE BEACH GAVE ME HER KIDNEY”: A STORY OF EXTRAORDINARY COINCIDENCES Lucy Humphrey had possibly a...

Pubblicato da Matthew Manning su Martedì 25 aprile 2023

Katie James, 40 år gammal, var deras granne, som också kom med husbil. Indie hade upprepade gånger gått över in på hennes utrymme genom att skälla på kvinnan. Så det slutade med att paret hämtade sin hund för att be om ursäkt och det slutade med att de lärde känna Katie. Det uppstod omedelbart en bra personkemi mellan dem och snart pratade de alla runt grillen.

Medan de pratade kom något fram av en tillfällig slump: Lucy, som var sjuk sedan en tid tillbaka och i behov av en njurtransplantation så snart som möjligt, satt framför Katie, som precis hade anmält sig för njurdonationer. De två kvinnorna hade därför bestämt sig för att byta mobilnummer med varandra och att hålla kontakten för att undersöka saken vidare. Båda gjorde alla nödvändiga tester och otroligt nog visade sig de två kvinnorna vara 100% kompatibla för en transplantation!

"Kirurgen sa till oss att det fanns en chans på 22 miljoner att hitta en sådan match mellan två främlingar, jag skulle inte ha överlevt mer än några år utan operationen - det var precis vad jag behövde!"

Katie donerade sedan sin njure till Lucy och detta var det lyckliga slutet på denna osannolika historia: en kvinna hade en säker framtid att se fram emot och en annan fick en ny vän för livet!

Source:

Bbc

Advertisement