Hon ber om två veckors semester, men chefen vägrar så hon säger upp sig och bestämmer sig för att starta ett nytt liv

av sofia

22 April 2023

Hon ber om två veckors semester, men chefen vägrar så hon säger upp sig och bestämmer sig för att starta ett nytt liv
Advertisement

Många människor älskar att resa. Det finns inget vackrare än att bli förvånad över att upptäcka underverken som världen har att erbjuda, men i de flesta fall är det inte möjligt att utforska en ny plats 365 dagar om året och kanske är det också därför så många arbetande människor väntar otåligt på att ta ut lite semester.

Kate Kennedy var trött på sitt monotona och stressiga liv på sitt jobb som eventansvarig. Hon ville bara ha två veckors paus för att koppla av och njuta av en trevlig resa, men när hennes chef vägrade ge henne hennes årliga semester, visste hon att hon var tvungen att förändra sitt liv på ett drastiskt sätt.

via DailyMail

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Så hon bestämde sig, tillsammans med sin partner Steve, 45 år gammal, för att säga upp sig och ge sig av på ett äventyr runt om i världen ombord på en husbil. På 6 år har de besökt länder som Turkiet, Grekland, Italien och Slovenien och paret njuter av friheten att leva i sin egen takt. Kate, 30 år gammal, från Leeds, sa: "Jag var inte nöjd med det liv jag levde. Men droppen var att inte kunna åka på semester. Jag föreställde mig att jag tillbringade mitt liv på ett tråkigt kontor tills jag var 60, för att sedan gå i pension och se allt jag någonsin drömt om att se sedan jag var 20. Det var inte vad jag ville göra med mitt liv. Jag ville leva mitt liv här och nu."

Kate och Steve träffades på en pub 2011. Sex månader efter deras första dejt flög de till Rom och bodde i husbil för första gången. Väl hemma slösade de ingen tid på att köpa sin egen husbil så att de kunde fortsätta resa i Europa.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Vi var glada – vi köpte vår första husbil för £5 000. Vi började använda den direkt och har inte slutat sedan dess," sa Steve. Som frilansare hade Steve redan en viss flexibilitet i sitt arbete, men Kate tyckte att hennes var "stelt och tråkigt" och sa att hon "alltid var under press". Sedan Kates uppsägning har paret köpt en nyare husbil, utrustad med alla bekvämligheter. Sedan dess har de fortsatt att förverkliga drömmen de startade 2017, att resa jorden runt med deras hus på hjul. Kate har under tiden hittat ett mer flexibelt arbete som hon kan göra på distans och paret kan arbeta åtta timmars dagar med "oregelbundna raster", ofta med start klockan 4 på morgonen.

"Vi gillar att bo i husbilen: den är liten, väldigt lätt att rengöra, billig att värma upp och gör att vi kan åka vart vi vill. Vi föredrar att åka till små isolerade orter på platser som Kos, Santorini och St. Mauritz och gillar vintersporter. Vår husbil är inte bara ett sätt att ta sig runt, det är vårt hem. Vårt liv är här," förklarade Kate.

Ett mycket modigt och fascinerande livsval, håller du inte med?

Advertisement