26-år gammal klär han sig i 1900-tals stil, komplett med fickur och hög hatt

av sofia

09 April 2023

26-år gammal klär han sig i 1900-tals stil, komplett med fickur och hög hatt
Advertisement

Förr var det vanligt att se män klädda i eleganta kostymer, västar, hattar, fickur, monokler och promenadkäppar. Faktum är att filmerna från den eran visar oss en värld som förvisso är uråldrig, men också mycket elegant och sofistikerad. Under decennierna och mer än ett sekel senare har denna stil blivit sällsynt, särskilt bland dem som använder moderna verktyg som tunnelbana eller smartphone.

Men en 26-åring från Buenos Aires i Argentina vid namn Santiago Pellegrini försöker återskapa dandystilen för över ett sekel sedan. Låt oss ta reda på varför han har gjort detta val.

via Infobae

Santiago har alltid älskat vintagekläder. Hans passion fick honom att bli antikhandlare och öppna sin egen butik. Den unge mannen bär tidstypiska kläder varje dag och vid alla tillfällen, både på jobbet och när han är ute och handlar. Det var inte lätt för honom, eftersom han till en början möttes av skämt och förolämpningar på gatan, men han lärde sig att ignorera dem.

Den unge mannen handlar främst på amerikanska klädmässor och ber sina grannar om hjälp för att hitta vintagekläder. Några gjorde honom till och med bandeaubyxor. Santiago är dock väl medveten om att han lever på 2000-talet och att tekniken kan vara mycket användbar i livet. Han köper kläder och böcker på nätet och träffade sin fästmö tack vare ett meddelande hon skickade till honom efter att ha sett ett foto på honom: "Hon är kvinnan i mitt liv, den perfekta tjejen för mig", kommenterade han.

Advertisement

Santiago älskar att gå på Buenos Aires gator i sin eleganta sidenkostym, juveler och fickur, dra till sig förbipasserandes uppmärksamhet och stanna till för några selfies. När det gäller våra dagars mode har den unge mannen mycket tydliga idéer.

"Jag tror att elegansen började avta på 80- och 90-talet. Mode var... jag säger inte tillbakadraget, för det finns fortfarande många människor som klär sig bra och det finns fortfarande kända designers, men vad du kan se på gatan är att ingen vågar särskilja sig från de andra", kommenterade han.

Vad tycker du? Håller du med om hans påståenden och gillar du hans stil?

Advertisement