En 5-årig flicka använder sin mammas telefon och spenderar över 3 000 euro på leksaker

av sofia

13 Maj 2023

En 5-årig flicka använder sin mammas telefon och spenderar över 3 000 euro på leksaker
Advertisement

Att ha en familj är en källa till lycka och glädje, men att vara förälder är utan tvekan ett arbete utan tider och scheman. Små barn verkar ha en outtömlig mängd energi och behöver hela tiden ny stimulans för att lära sig nya saker och ha roligt. Det finns tillfällen då du inte kan hålla jämna steg med dem och bestämmer dig för att välja att ta till några små knep. Du kan hålla barnet sysselsatt en stund genom att låta henne eller honom titta på tecknade serier på TV eller kanske genom någon elektronisk enhet med lockande appar eller spel i.

Men detta har ett pris. Det är allmänt känt att en skärm placerad framför ett barns ögon kan vara skadlig både för utvecklingen av barnets kreativitet och när det gäller kvaliteten på sömnen. När det gäller huvudpersonen i den här historien var priset mycket högt... bokstavligen.

via Cbsnews

Advertisement
 Bicanski/ Wikimedia - Not the actual photo

Bicanski/ Wikimedia - Not the actual photo

Jessica Nunes är mamma till lilla Lilia som bara är 5 år. Kvinnan hade lämnat sin mobiltelefon i dotterns händer och tänkte att den lilla flickan bara skulle använda den för att spela några spel, men det blev inte riktigt så.

Den lilla flickan skaffade "några leksaker" som hennes mamma inte hade godkänt förs. Faktum är att hon genom en välkänd shoppingsajt på nätet beställde en mängd nya leksaker: 10 minimotorcyklar, en liten elektrisk Jeep och 10 par stövlar i cowboystil i hennes storlek.

Den totala summan landade på 3 500 €! Kvinnan insåg dock för sent att hennes dotter gjort denna dyra beställning.

Advertisement
Pickpik - Not the actual photo

Pickpik - Not the actual photo

Faktum är att hon bara lyckades avbeställa hälften av de köpta motorcyklarna och alla stövlar, men 5 minimotorcrosscyklar och jeepen hade redan gått igenom och levererades därför hem till dem. Lyckligtvis var det senare möjligt att skicka tillbaka dessa föremål även om det egentligen inte var möjligt. Mamman hade kontaktat företaget och bett dem att göra ett undantag.

Allt slutade bra tillslut och kvinnan bestämde sig för att inte straffa sin lilla dotter och förklarade att hon tyckte att det var mer lärorikt att få henne att förstå sitt misstag och värdet av pengar. Så hon föredrog att låta henne göra några små hushållssysslor och sedan belöna henne genom att köpa henne ett lämpligare färdmedel för hennes ålder: en cykel.

Ibland kan man vara väldigt trött så det är mer än förståeligt att man låter sina barn sitta framför en mobiltelefon eller tv:n, men det kan ibland få allvarliga konsekvenser så det kan vara läge att göra en extra ansträngning och vara med dem istället. Hur hade du reagerat om det hade varit ditt barn?

Advertisement