Hon hjälper en man i svårighet utan att veta att han är en prins och får en oväntad belöning (+VIDEO)

av sofia

11 April 2023

Hon hjälper en man i svårighet utan att veta att han är en prins och får en oväntad belöning (+VIDEO)
Advertisement

Att hjälpa andra får inte bara oss själva att må bra, utan även de som får vår hjälp. Även små handlingar av godhet kan göra skillnad i människors liv och förbättra världen vi lever i. Att ingripa för någon annan när det behövs kan bokstavligen rädda den personens liv.

Den arabiska prinsen Karim Nader Abu Naba'a, son till en oljemagnat, vet detta mycket väl. Mannen räddades av en ung sjuksköterska som inte visste vem han var och det är bara tack vare henne som han fick den assistans han behövde efter en svår olycka. Men låt oss ta det hela från början.

via El Clarin

Advertisement
principekarim/Instagram

principekarim/Instagram

Prins Karim hade rest med några vänner på semester till Baraquilla, Colombia, för att gå på en konsert. Han flög dit i en helikopter med sin vän och en pilot när helikoptern plötsligt kraschade till marken. Många människor kom omedelbart till olycksplatsen för att ge första hjälpen i väntan på ambulanser, inklusive Francheska Lizardo, en sjuksköterskestudent som hjälpte räddningstjänsten och lyckades få prinsen att bli stabil, helt ovetande om vem mannen i behov av hjälp var vid det tillfället.

Advertisement

De tre fördes sedan till sjukhuset och även efter sjukhusvistelsen var kvinnan oroad över mannens hälsa. Efter olyckan förflyttades Prins Karim till New York för att genomgå olika operationer. Men han glömde aldrig flickan som räddade hans liv, så han bestämde sig för att ge henne en speciell gåva i forma av en mycket dyr bil och dokumenterade leveransen med en video som publicerades på Instagram.

I videon berättar Karim historien och sa att det viktigaste han hade lärt sig av händelsen är värdet av sanna vänner. Han tackade tjejen för att hon hade hjälpt honom under de svåra 24 timmarna och sa åt henne att njuta av sin nya bil. Tjejen tittade chockat på bilen med en stor rosett på motorhuven och var mycket tacksam för prinsens gest.

Samtidigt stämde prinsen transportbolaget för att inte ha skött helikopterns underhåll ordentligt och har fått ersättning från försäkringsbolaget. Med dessa pengar bestämde han sig för att bygga hus och skolor i staden. Slutligen avslöjade prinsen att Francheska även i framtiden kommer att få andra gåvor som ett tack för att hon räddat hans liv.

Den här historien påminner oss om hur viktigt det är att vara tacksam för de människor som hjälper oss i svåra stunder och hur viktigt det är att hjälpa andra när man har möjlighet att göra det.

Advertisement