En pappa skriver in sig på universitetet för att stötta sin autistiska son och det slutar med att de båda tar examen

av sofia

05 April 2023

En pappa skriver in sig på universitetet för att stötta sin autistiska son och det slutar med att de båda tar examen
Advertisement

En förälders uppgift är att uppfostra och stötta sina barn under större delen av deras liv, så det är viktigt att inte bara förse dem med regler och exempel att efterlikna, utan också att kunna få dem att förstå att vi står på deras sida, att vi stödjer deras val, att vi finns där för att hjälpa dem på deras resa för att de ska kunna få ett så bra liv som möjligt. Sedan finns det vissa barn som behöver mer uppmärksamhet än andra, som huvudpersonen i den här historien.

Hans pappa har visat sig vara otroligt lyhörd genom att göra en mycket unik och betydelsefull gest mot sitt barn.

via Culturacolectiva

Advertisement
Luis Felipe Soares/ Facebook

Luis Felipe Soares/ Facebook

Luís Felipe Soares, 47, är pappa till Lucas Weberling, en ung man som har diagnostiserats med Aspergers syndrom, vilket är en form av autism. Tyvärr har Lucas på grund av sitt tillstånd hamnat i många negativa situationer. Han hade blivit mobbad vid flera tillfällen när han gick i grundskolan och på gymnasiet.

Men Lucas hade en stark önskan, han ville bli advokat precis som sin mamma. Därför hade han uttryckt sin önskan om att gå på universitetet för att studera och få den första examen som var nödvändig för att utöva detta yrke.

Luis var självklart stolt och entusiastisk över det val som hans son gjorde, men han var också mycket orolig över hur killen skulle kunna integrera sig på universitetet. Så han fick en konstig, nästan "galen" idé, men som kunde fungera och göra skillnad för Lucas.

Advertisement

Lucas Weberling/ Instagram

Luìs, som är industritekniker, skrev in sig på juristutbildningen tillsammans med sin son! Hans plan var enkel: han skulle följa med Lucas till klassrummet och hålla honom sällskap, bara i några timmar, för att hjälpa honom att komma in i den nya världen som potentiellt var full av fallgropar.

"Jag var väldigt nervös och orolig på grund av den nya situationen, inte bara för Lucas tillstånd, utan också för att gå tillbaka till skolan. Vi var väldigt långt hemifrån, vi kände inte människorna eller grannskapet. Ärligt talat var det Lucas själv som lugnade mig för att han var lugn. Min plan var att stanna i klassen till den fjärde lektionen, den tid som krävdes för att han skulle börja umgås och prata med de andra, men han lät mig inte gå därifrån" - sa pappan.

Till slut, efter mycket studier och konstant ansträngning, tog både pappa och son examen! Nu är det bara att ta advokatprovet och Lucas har sagt att han skulle vilja göra det offentligt. Osäkerheten och rädslorna relaterade till hans tillstånd är verkligen inte längre ett hinder för den här killen som är mer beslutsam än någonsin att göra skillnad i världen med hjälp av sin utbildning.

Advertisement