En gatuförsäljare lyckas låta alla sina 4 döttrar studera vid universitetet även om ingen trodde att han skulle klara det - TittaPaVideon.se
x
En gatuförsäljare lyckas låta alla…
Hon kommer 5 timmar för sent när hon ska hämta sin son på en fest och det slutar med att han inte längre blir bjuden En skolvaktmästare i svårighet får pengar och en ny bil av en

En gatuförsäljare lyckas låta alla sina 4 döttrar studera vid universitetet även om ingen trodde att han skulle klara det

08 Januari 2022 • Av sofia
4.070
Advertisement

En förälder vet att den måste göra allt för att erbjuda det bästa till sina barn, men allt detta självklart beroende på sina möjligheter. En man som hela sitt liv hade sålt köttbullar på gatan lyckades finansiera universitetsstudierna för alla sina fyra döttrar. Ett inte så självklart mål om man tänker på mannens förmodligen mycket låga lön och vi får inte glömma alla de uppoffringar som både han och hans fru har gjort för att kunna ge sina döttrar en utbildning. En god utbildning är ofta kanske den enda lösningen på fattigdom och de två föräldrarna i fråga måste ha förstått detta mycket väl.

Den sista av de fyra döttrarna som tog examen, den yngsta, uttryckte all sin tacksamhet till sina föräldrar och delade vad det innebär att vara barn till en gatuförsäljare.

Ang Vic Sotto sa bahay namin ...hahaha char lang ... Yipeee ! Graduate ka na din Papang

Pubblicato da Girlie Verzosa su Lunedì 3 luglio 2017

Universitetsstudier är inte billiga och för många föräldrar blir det en riktig utmaning att lyckas betala dem. Girlie Versoza, den yngsta dottern till gatuförsäljaren som är huvudperson i denna berättelse, sa att ingen någonsin hade kunnat föreställa sig att hennes pappa och mamma skulle haft råd att låta henne studera och när hon och hennes systrar var små ville många barn inte ens vara vänner med dem på grund av deras pappas yrke: "Du är dottern till köttbulleförsäljaren" sa de med en nedlåtande och hånfull ton. Ord som har etsat sig fast i Girlies sinne och som flera år senare har dykt upp igen men med en annan innebörd: hennes pappa hade gjort många uppoffringar, just för att han var en köttbulleförsäljare och han hade lyckats få henne att studera.

Si bunso �� makakahinga na rin sila papa sa Allowance � ...Me: �

Pubblicato da Girlie Verzosa su Lunedì 3 luglio 2017

"Dottern min, du bör inte skämmas över den du är. Tvinga dig inte att bli vän med andra, var bara snäll" sa hennes pappa till henne när han såg henne ledsen som barn eftersom de andra jämnåriga inte ville leka med henne p.g.a. av hennes fattiga ursprung och familj. Tack och lov skämdes Girlie aldrig för sin pappas arbete och under sitt liv träffade hon även vänner som accepterade henne för den hon var.

De ekonomiska svårigheterna verkade oöverstigliga, men ändå lyckades både hon och hennes systrar ta examen från universitetet.

Advertisement

Supportive parents as ever ...

Pubblicato da Girlie Verzosa su Lunedì 3 luglio 2017

Den dagen då hon tog sin examen kunde Girlie inte låta bli att tillägna den segern till sina föräldrar och i synnerhet till sin pappa, som hade gjort så många uppoffringar med sitt arbete. Döttrarna har genom åren hjälpt honom att sälja mat på gatan och detta var en fantastisk lärdom för dem som fick dem att växa som människor och mogna.

My mama and papa

Pubblicato da Girlie Verzosa su Lunedì 3 luglio 2017

Att arbeta som gatuförsäljare fick deras döttrar att förstå att det inte är något fel med ett enkelt jobb och framför allt att alla jobb är anständiga, så länge de är ärliga. Man bör aldrig skämmas för sitt ursprung!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack