En 10-årig lyckas inte hitta familj och det slutar med att ett par lärare bestämmer sig för att adoptera honom

av sofia

06 April 2023

En 10-årig lyckas inte hitta familj och det slutar med att ett par lärare bestämmer sig för att adoptera honom
Advertisement

Att adoptera ett barn med särskilda behov är en upplevelse som kan ge många stark känslor och tillfredsställelse. Dessa barn söker kärlek, uppmärksamhet och omsorg och att adoptera dem innebär att erbjuda dem allt detta och mycket mer. Du har inte bara möjlighet att hjälpa ett barn i behov av kärlek och uppmärksamhet, utan du kan också lära dig så mycket av dem och uppskatta skönheten i varje individs unika personlighet.

Jenna Riccio vet detta mycket väl, en lärare som i december 2018 träffade en ny elev vid namn Nate, som omedelbart gick in i hjärtat på henne på grund av sin söta och blyga personlighet. Nate hade precis kommit till klassen mitt under terminen på Walsh Elementary School i Waterbury, Connecticut, där han var det enda barnet i rullstol.

via Goodmorningamerica

Advertisement

Nate är en pojke som lider av sicklecellanemi, en genetisk sjukdom som påverkar kroppens röda blodkroppar. "Han var väldigt lugn", förklarade Jenna. "Ibland grät han utan anledning. Jag tror att den plötsliga flytten var väldigt svårt för honom. Det tog lång tid att bli accepterad och att öppna sig för alla." På den tiden var Jenna språklärare i skolan och gjorde sitt bästa för att skapa en välkomnande och inkluderande miljö för Nate och de andra eleverna i klassen.

Nate hamnade många gånger på sjukhus på grund av sin sjukdom under sitt unga liv, och 2019, när han lades in på sjukhus, åkte Jenna för att besöka honom. Senare fick läraren veta att Nate hade blivit omhändertagen från sin biologiska familj och placerats i fosterhem av Connecticut State Department of Children and Families. Jenna var ledsen för pojkens skull och bestämde sig för att besöka honom på sjukhuset, eftersom han inte hade någon i närheten som kände honom. "Jag tyckte det var sorgligt att han inte hade sin familj där med honom. Så jag började fundera på att ansöka om vårdnad så att jag kunde vara hans mamma", berättar hon.

Advertisement

Jenna gick på en omfattande serie kurser, seminarier och kontroller och på mindre än två veckor lyckades hon bli Nates adoptivmamma. Hon lät experter komma och inspektera hennes hem för att se till att det var säkert för hennes nya barn och avslutade hela processen på cirka 10 dagar. Efter att Nate släpptes från sjukhuset tog Jenna honom med sig hem. Detta ägde rum den 3:e oktober 2019. Under hela denna tid har Jenna varit kär i Tim Riccio, en lärare på Walsh Elementary som kände Nate från bildlektionerna. Paret gifte sig den 15:e maj 2021 och Nate deltog vid eventet.

"Han har gått igenom så mycket under sina 10 år av livet och varje dag vaknar han upp med ett leende på läpparna, redo att ta sig an dagen", säger Tim. "Han är en inspiration för mig, för Jenna och för alla medlemmar i vår familj. Jag har träffat många barn sedan jag började undervisa, men Nate är speciell. Även om han har varit med om några svåra upplevelser är han aldrig grinig eller ledsen. Istället har han en lysande aura som inga svårigheter kan dämpa", tillade han.

Nates berättelse visar kraften i beslutsamhet och en positiv inställning även under de svåraste omständigheterna.

Advertisement