En 9-årig pojke ber om att få bli adopterad: "Jag hoppas att någon vill ha mig som sin son" (+VIDEO)

av sofia

27 Mars 2023

En 9-årig pojke ber om att få bli adopterad: "Jag hoppas att någon vill ha mig som sin son" (+VIDEO)
Advertisement

Att adoptera ett barn är en handling av kärlek och en gåva mellan föräldrar och barn då ett band bildas som går bortom enkelt släktskap. Men den här vägen är inte alltid lätt att ta: det finns många barn som ännu inte har hittat en familj.

Ett exempel är 9-åriga Jordan från Oklahoma, USA. Hans vädjan om att bli adopterad på lokal tv spreds världen över, och hans vädjan om den enkla möjligheten att få en kärleksfull och välkomnande familj rörde tusentals människor.

via CNN

Advertisement
KFOR Oklahoma's News 4 - YouTube screenshot

KFOR Oklahoma's News 4 - YouTube screenshot

"Jag hoppas att några av er väljer mig", säger killen: "Jag bryr mig inte om det bara är en mamma eller pappa eller båda, jag vill bara känna mig som hemma. Om jag fick tre önskningar skulle jag vilja ha en familj och en familj och en familj. Det är de enda önskningarna jag har" säger Jordan, som vill bli polis när han blir stor. Oklahoma Department of Human Services har tagit emot mer än 10 000 förfrågningar om adoption för Jordan från hela USA.

Men socialarbetarna skulle föredra att han placeras hos en familj i Oklahoma så att han kan upprätthålla en relation med sin adopterade yngre bror som bor i samma stad. Christopher Marlowe, barnomsorgsspecialisten som har som uppgift att hitta ett permanent hem för Jordan, arbetar nära med departementet för att begränsa listan över adoptionsansökningar och hitta rätt familj för den lilla pojken.

Advertisement

Jordan har bott i många grupphem under de sex år han har varit på byrån. "Jordan behöver en mycket förstående familj, en familj som har viss erfarenhet av att uppfostra ett barn som har varit med om många chockerande upplevelser", säger Marlowe som ändå uttryckte stor entusiasm över möjligheten att hitta ett permanent hem för Jordan vilket skulle kunna bli barnets efterlängtade genombrott.

Jordans berättelse är ett utmärkt exempel på vikten av adoption för barn som söker stabila, kärleksfulla familjer. Hans hopp om att hitta en familj delas av många andra barn som har gått igenom traumatiska upplevelser i sina liv. Det är viktigt att samhället är medvetet om denna verklighet och ser adoption som en lösning för att erbjuda dem den kärlek och stabilitet de förtjänar. Vi hoppas att Jordans berättelse kommer att inspirera många människor att överväga adoption och att öppna dörrarna till sina hem och hjärtan för ett barn i behov av en familj.

Advertisement