En man ser sin pappa arbeta vid övergångsstället tillsammans med sin dotter och bestämmer sig för att göra något för att förändra deras liv

av sofia

11 Mars 2023

En man ser sin pappa arbeta vid övergångsstället tillsammans med sin dotter och bestämmer sig för att göra något för att förändra deras liv
Advertisement

Vi stannar inte alltid upp för att tänka på hur lyckligt lottade vi är. De flesta av oss har ett "normalt" liv och behöver absolut inte kämpa varje dag för att överleva.

Men så är det inte för alla. Att ha tak över huvudet eller mat på bordet kan också vara en lyx, för alla de som lever ett mindre lyckligt lottat liv än vårt. Detta är fallet med huvudpersonerna i den här historien, som levde i en mycket svår ekonomisk situation tills de träffade en mycket generös människa som bestämde sig för att hjälpa dem.

via www.lavoz.com

Advertisement

Nose su nombre, lo conozco xq lo vi en la calle trabajando, haciendo changas, ella es su niñita, aparte tiene su esposa...

Pubblicato da Alvaro Romero su Lunedì 17 maggio 2021

Dagens gripande berättelse berättar om hur ödet är oförutsägbart, men också om hur det verkligen räcker med så lite för att få saker att ta en annan vändning. Alvaro Romero är en man som många andra, en individ som tillhör medelklassen med ett hus, ett jobb, vänner och familj.

Men Alvaros liv vändes upp och ner på av ett möte med en annan man. På sin väg till jobbet hade Alvaro lagt märke till en man vid en vägkorsning och väntade på att det skulle bli rött för att kunna börja sitt enkla arbete. Mauro, så här heter mannen, rengjorde vindrutorna på bilar för några slantar. Men det som verkligen chockade Alvaro var att se Mauros dotter. En 6-årig flicka befann sig på kanten av trottoaren, precis bredvid där hennes pappa arbetade och här, sittande på marken, gjorde hon sina läxor. Men stackars Mauros svårigheter tog inte slut där, och Alvaro skulle strax efter få reda på mer om mannen.

Advertisement

Faktum är att Mauro hade detta jobb tillsammans med andra små tillfälliga jobb, sedan drygt fyra år tillbaka. Han var tvungen att försörja sig själv, sin fru och deras TVÅ barn. Mannen tvingades också ha sin äldsta dotter med sig, efter att hon slutat skolan, på gatan, trots att även hans svärfar bodde i hans trånga hus, men inte var kapabel till att ta hand om den lilla flickan.

Alvaro bestämde sig sedan för att ta en bild av Mauro och hans lilla dotter som höll på med sina läxor och vädjade till människor på Facebook att hjälpa dem två: "Jag vet inte vad han heter, jag har bara sett honom arbeta på gatan. Här kan du se honom arbeta medan hans dotter gör sina läxor. Den lilla flickan förtjänar mer, hon har rätt till alla möjligheter. Låt oss hjälpa dem, tack." Inlägget delades av många användare och nådde Agustín som blev mycket rörd av den här historien och åkte för att träffa Mauro personligen.

Agustín erbjöd Alvaro ett fast jobb som murare och gav honom till och med en månadslön i förskott och på så sätt hade mannen råd att flytta till ett annat hus där hans barn äntligen kunde leka och studera i säkerhet. En rörande berättelse med ett vackert slut.

Vid det här laget undrar man om var och en av oss gör tillräckligt för sin nästa. Den här historien lär oss att det skulle räcka med väldigt lite för att kunna göra mer. Om vi lägger märke till de människor vi har runt omkring oss, ser varandra och iakttar noggrant kan vi göra skillnad.

Advertisement