Den här mamman ger inte sina barn några regler: "Jag föredrar att de gör och uttrycker sig som de vill"

av sofia

24 April 2023

Den här mamman ger inte sina barn några regler: "Jag föredrar att de gör och uttrycker sig som de vill"
Advertisement

Varje förälder väljer hur de ska uppfostra sina barn. Vanligtvis följer man några grundläggande regler som de flesta delar och som alla – eller nästan alla – anser vara viktiga för barnens uppväxt. Det är till exempel avgörande att lära dem hur viktigt det är att bete sig bra, inte höja sin röst offentligt, respektera andra, inte säga fula ord, somna på en viss tid på kvällen och så vidare tillsammans med många andra användbara indikationer för det dagliga livet.

Detta är vad de flesta mammor och pappor gör, med några få undantag som inte verkar tycka att liknande regler är så viktiga. Mamman vi vill berätta om idag är ett bevis på detta. Låt oss kika på hennes metod.

via New York Post

Advertisement

Luana Ribeira, 41, ursprungligen från Wales, är mamma till Seren, Electra och Celyn, 12, 13 respektive ett år, och har blivit känd för allmänheten för de val hon har gjort när det gäller reglerna som ges till hennes barn. Kvinnan förklarar att hon är emot föräldrar som vill "låsa in" sina barn i precisa regler och att hon mycket hellre vill låta dem vara fria att bete sig som de vill.

Denna riktlinje föreskriver därför att man inte ska ge några läggtider, att inte skälla på dem om de uttrycker sig med ett mycket färgstarkt språk, om de säger fula ord kanske medan de leker eller gör något annat. "Jag är övertygad om att det är betungande att göra dina barn för lydiga och du riskerar att begränsa deras tillväxt - förklarade Luana - Om vi ​​lämnar dem fria att uttrycka sig, även med fula ord, kommer de att bli vuxna människor med ett öppnare sinne och fria från många sociala skyldigheter".

Advertisement

En övertygelse som många användare inte höll med om och som inte uppskattades. "Ofta säger de till mig att mina 3 barn är vilda och att det beror på mina beslut, men för mig fungerar det - fortsatte kvinnan - jag bryr mig inte om vad folk tycker, jag vill lära dem att det inte är svordomar som är fel i sig, men avsikten bakom dem. Om de svär medan de leker och är fulla av adrenalin gör det inget, det är en del av livet - hävdar Luana - Samma sak om de svär för att de gör illa sig, jag föredrar att fråga dem om de är okej, istället för att skälla ut dem”.

Att oroa sig för känslor och inte hur de uttrycker dem är vad den här mamman bryr sig om. Hon specificerade dock att hon inte tillåter dem att prata vulgärt inför andra eller i särskilda situationer som i skolan. I dessa fall, om de använder olämpliga termer, skulle hon vara den första att ta tag i dem och säga åt dem att inte göra det. Men tydligen vet hennes barn mycket väl när och hur de ska interagera med andra, så det finns ingen anledning till att säga till dem.

"Jag vill att mina barn ska uttrycka sig och inte växa upp i rädslan för att göra ett misstag - förklarar Luana - jag föredrar att de gör sina egna val, så att de kan hantera konsekvenserna och förstå vad som är rätt eller fel, allt detta bara om de är inte i farliga situationer, för att vara tydlig. Om man ​​tänker efter så är det också ett sätt att kontrollera dem mer, mitt beteende leder till att de inte ljuger, jag vet allt de har i huvudet och vad de vill ha”.

En pedagogisk metod som hon själv upplevde som barn och som har gett henne inspiration. Men är det verkligen rätt sätt att uppfostra ett barn, eller borde man följa de mer "traditionella" systemen? Vad tycker du?

Advertisement