Det här paret firar 80 år som gifta och avslöjar hemligheten bakom denna milstolpe

av sofia

02 April 2023

Det här paret firar 80 år som gifta och avslöjar hemligheten bakom denna milstolpe
Advertisement

Alla drömmer om att träffa sin själsfrände, mannen eller kvinnan i sitt liv att älska galet till slutet av sina dagar, men det är få som lyckas ha turen att hitta den. Huvudpersonerna i denna berättelse är ett par som är ett utmärkt exempel på att drömmar ibland går i uppfyllelse.

Elton och Betty Denner, ursprungligen från Kalifornien, USA, firade sin åttionde bröllopsdag. De träffades för första gången på gymnasiet 1939 och blev omedelbart vänner, men kort därefter insåg de att det var något mer mellan dem och blev genast ett par.

via YouTube - KGW News

Advertisement
 YouTube - KGW News

YouTube - KGW News

1942 tog Elton examen och började studera för att bli ingenjör vid Santa Ana College, men i samband med andra världskriget bestämde han sig för att avbryta sina studier och gifta sig med sin käresta i oktober samma år. Ett år senare blev Elton flygplansinstruktör i Army Air Corps. Mannen tjänade landet på ön Tinian, i Stilla havet och en underlöjtnant och hans fru följde med honom: "Det skulle ha varit hemskt att vara i armén och flytta utan att ha henne med mig", säger Elton.

Efter kriget återvände paret till Kalifornien, där Elton blev arkitekt och startade en allmän byggverksamhet. Under åren fick de tre barn, två flickor och en pojke. Han nådde pensionsåldern år 1980.

Advertisement

Paret flyttade sedan till Oregon för att bo på ett äldreboende i Newberg, där de firade sin åttionde bröllopsdag med sina barn, nio barnbarn och 14 barnbarnsbarn. För att på bästa sätt fira tillfället stod paret värd för en mottagning med vänner och familj och delade offentligt med sig av "receptet" för ett långvarigt äktenskap.

"För att ha en lycklig relation måste du veta hur man kommunicerar. Kommunikation är grunden för varje relation och får aldrig saknas. Självklart måste relationen ha en bra grund och du måste alltid hålla fötterna stadigt på jorden , lära känna och älska varandra som man är och inte som vi skulle vilja att den andra skulle vara”, förklarade Betty. "Det är därför jag inte kan vänta med att få tillbringa fler underbara dagar med henne", kommenterade Elton.

Ett riktigt lyckligt par som visar oss att äkta kärlek existerar och att - när du hittar den - bör du njuta av varje ögonblick som ni kan spendera tillsammans.

Advertisement