Hon var tvungen att säga upp sig för att hon är för vacker och alla kunder stöter på henne

av sofia

23 Februari 2023

Hon var tvungen att säga upp sig för att hon är för vacker och alla kunder stöter på henne
Advertisement

De flesta människor vill vara attraktiva och går därför till gymmet och skönhetssalongen för att visa upp sig i toppform. Attraktionskraft är förstås också en fråga om väl utvalda gener, därför också om tur. När man har en naturlig skönhet kan man locka till sig lite avund från andra, ibland på ett hälsosamt sätt, ibland på ett mindre sunt sådant.

Melanie Collett, en ung 20-årig McDonald's-anställd som nyligen berättade att hon praktiskt taget "tvingats" att sluta sitt jobb efter att ha insett att hon var "för vacker" för att utföra ett liknande jobb, vet detta mycket väl.

via Dailystar

Advertisement

Enligt vad tjugoåringen själv berättar gör hennes utseende att hon ofta får problem. Melanie – som bor i Edinburgh – upptäckte att kollegor, kunder och ledningen hade fördomar mot henne bara för att hon var snyggast på jobbet: "Mina överordnade skickade mig till och med till butikerna för att köpa produkter för att ta bort mitt smink och mina lösnaglar. Min chef hatade mig bara för att jag var vacker. Han var en hemsk man, en översittare, men jag lät honom inte trycka ned mig" berättar hon.

"Vi var alla tvungna att bära samma uniform, men jag såg alltid till att bära smink eller lösögonfransar och de försökte få mig att ta bort det hela tiden", fortsatte Melanie. "På den där snabbmatsrestaurangen tjänade jag 7 euro i timmen, småslantar om jag tänker på hur mycket jag kan tjäna på mitt nya jobb!", säger hon.

Advertisement

"En gång kom en gammal man förbi platsen där jag jobbade och sa till mig att jag var för vacker för att jobba där och tillade att jag borde följa med honom. Jag sa nej, men jag skämtar fortfarande om det idag", berättar den unga kvinnan.

"De flesta av mina kollegor uppvaktade mig och några av dem sa till mig att jag borde skriva in mig på en vuxensajt. Det gjorde jag faktiskt och ett par av dem köper mitt innehåll nu", berättar Melanie. Idag tjänar hon faktiskt mycket pengar på ett socialt nätverk för vuxna, med summor som kan nå upp till 1 700 euro om dagen.

Vad tycker du om hennes drastiska karriärval?

Advertisement