En funktionshindrad elev lyckas inte komma av från bussen, så hans klasskompisar avstår sin skolutflykt för hans skull

av sofia

21 Februari 2023

En funktionshindrad elev lyckas inte komma av från bussen, så hans klasskompisar avstår sin skolutflykt för hans skull
Advertisement

Att gå i skolan är inte bara det främsta sättet att lära sig nya begrepp på och växa kulturellt, utan också ett sätt att få viktiga erfarenheter ur social synvinkel. Det är just under dessa år som de olika elevernas personligheter utvecklas och vägen som de ska följa börjar ta form som kommer att leda till att de blir morgondagens vuxna.

I allt detta spelar föräldrar och lärare en grundläggande roll som, hand i hand, bör se till att grunderna för altruism, solidaritet och ömsesidig respekt överförs till de barnen. Eleverna i centrum av denna berättelse verkar vara ett tydligt bevis på att allt detta är möjligt.

via Tgcom24

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Berättelsen utspelade sig i Italien, i en grundskola i Abruzzo, och innehöll en grupp elever som tillsammans med sina lärare skulle på utflykt. Väl framme vid destinationen höll barnen på att kliva av bussen när något oväntat plötsligt hände.

Bland dem fanns en elev i rullstol som tyvärr fastnade på bussen på grund av ett tekniskt problem. Rullstolsplattformen gick plötsligt sönder och han kunde inte komma av. Alla försök att lösa det och låta honom kliva av på ett smidigt sätt var förgäves, vilket ledde till att de andra eleverna, för att förhindra att hela dagen skulle slösas bort, blev tillsagda att gå av bussen och börja turen. Och det var här något mycket speciellt hände.

Hans klasskamrater var inte överens om idén att lämna honom ensam för att vänta på reparationen, så de bestämde sig för att stanna. De gick inte av bussen som de blivit tillsagda och föredrog att hålla sin kamrat sällskap istället för att kliva av och ha kul utan honom. En underbar gest av respekt och altruism som verkligen visar vilka sunda värderingar dessa barn mellan 8 och 9 år redan har.

Advertisement
 Bureau of Land Management California/Flickr - Not the actual photo

Bureau of Land Management California/Flickr - Not the actual photo

Rektorn, Piero Buzzelli, sa: "De här eleverna har lärt alla en läxa. Istället för att kliva av bussen och börja gå, valde de att stanna bredvid sin vän. De försökte till en början fixa plattformen, men det gick inte att fixa. Till slut var de tvungna att åka för att återvända hem - fortsatte han - Barnens beteende var exemplariskt, de visade verkligen den sanna innebörden av inkludering. Vi är alla stolta och rörda".

Vi vill också berömma dem för deras beteende och tacka dem för att de lärt oss att det mer än något annat är respekten för andra som får världen att fungera och att mognad i många fall inte bara är en fråga om ålder.

Advertisement