En lärare kritiseras av skolledningen för sitt sätt att klä sig på: "Får jag inte ha leggings på mig?"

av sofia

07 Februari 2023

En lärare kritiseras av skolledningen för sitt sätt att klä sig på: "Får jag inte ha leggings på mig?"
Advertisement

I vissa miljöer är det lämpligt att följa ett visst beteende och att välja en klädsel som lämpar sig för omständigheterna. Till exempel på kontoret, i kyrkan eller till och med i skolan är det viktigt att respektera klädkoden som fastställs i förordningen eller av sederna som nu följs av alla precis som om de var standardregler. Läraren i den här historien var dock ganska säker på att hon alltid bar en lämplig klädsel i klassrummet, även när hon anklagades för att "gå lite för långt" med sitt klädval. Men låt oss se i detalj vad som hände.

Advertisement
 TikTok/christinateachesmusic

TikTok/christinateachesmusic

Christina Smith är musiklärare i grundskolan och har fått kritik för sin "olämpliga" klädsel. Den unga läraren visade sig för sina följare på TikTok för att få ett ärligt uttalande om sina kläder: en stor vinröd tröja och ett par mörka leggings. Vad var det för fel på hennes outfit? Ändå verkar det som om administrationen klagade över att läraren bar leggings, ett plagg som ansågs vara för extremt för att bäras i ett klassrum. Faktum är att hennes chef frågade henne om hon verkligen ansåg det normalt att gå till jobbet i leggings och i bildtexten till hennes video förklarade Christina att hon hade fått höra att hon hade "gått för långt med sin klädsel".

Användare gav henne sitt stöd och kunde inte förstå vart problemet låg: "Jag kan inte tro att det finns platser där ute som styr hur vuxna ska klä sig varje dag", skrev en användare.

Advertisement
 TikTok / christinateachesmusic

TikTok / christinateachesmusic

"Jag bär jeans eller leggings varje dag. Jag är fortfarande en bra lärare!" kommenterade en annan person och ställde sig helt klart på Christinas sida. Det är sant att leggings är väldigt hudtäta och framhäver dina former, men om de används i kombination med en snygg tröja, kanske lite längre än normalt, varför skulle detta då vara ett problem? Användarna har sagt sitt, men vad tycker du?

Skulle du acceptera leggings som klädesplagg för att arbeta i skolan eller på ett kontor?

Advertisement